Antena 3 CNN Actualitate Protest la DNA pentru susţinerea procurorilor Papici şi Alexandru. Manifestanţii au cerut şi demisia lui Ponta

Protest la DNA pentru susţinerea procurorilor Papici şi Alexandru. Manifestanţii au cerut şi demisia lui Ponta

Protest la DNA pentru susţinerea procurorilor Papici şi Alexandru. Manifestanţii au cerut şi demisia lui Ponta
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Oct 2013   •   20:00

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat duminică în faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru susţinerea procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru, revocaţi recent de la şefia Secţiei I a DNA.

Manifestanţii scandează lozinci împotriva premierului Victor Ponta, a ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi a procurorului general Tiberiu Niţu, iar pe pancarte se putea citi: "Cazanciuc, Justiţia nu-i a ta!", "Apărăm DNA, apărăm justiţia", "Niţu, pe noi nu ne-ai păcălit vreodată", informează Agerpres.

De asemenea, manifestanţii îl acuză pe premierul Victor Ponta că este "mincinos" şi cer demisia acestuia, în urma schimbărilor făcute de procurorul general Tiberiu Niţu la DNA, potrivit Mediafax.

Protestatarii afişează şi pancarte cu mesaje adresate procurorului general al României, ministrului Justiţiei, dar şi premierului Victor Ponta: "Niţu, pe noi nu ne-ai păcălit vreodată", "Cazanciuc, justiţia nu-i moşia ta", "Ponta, şeful DNA?", "Jos labele de pe justiţie".

Protestatarii intenţionează să se deplaseze spre Piaţa Universităţii, acolo unde va veni un alt grup de manifestanţi, porniţi din cartierul Militari.

Protestul nu este autorizat, manifestanţii venind în faţa sediului DNA în urma unui anunţ de mobilizare postat pe Facebook.

Grupurile de manifestanţi s-au adunat în urma unor anunţuri pe reţelele de socializare.

De asemenea, a fost iniţiată o petiţie on-line, prin care se cere CSM sancţionarea procurorului general al României, Tiberiu Niţu, acuzat că a făcut un abuz prin demiterea celor doi procurori.

Pe 2 octombrie, procurorul de caz al lui Liviu Dragnea, Lucian Papici, a fost demis de la DNA, după o săptămână de la reînnoirea delegării pe funcţie.

Joi, DNA a informat că procurorul Lucian Papici a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să îi apere reputaţia profesională şi imaginea publică în legătură cu afirmaţiile făcute de premierul Victor Ponta în mass-media.

Papici susţine, în cererea adresată CSM de apărare a reputaţiei profesionale, că premierul, prin afirmaţiile potrivit cărora "Papici a făcut dosare politice" şi "De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii?", a lăsat să se înţeleagă că el decide dacă un procuror şef rămâne sau nu în funcţie.

Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut "dosare politice".

Joi, premierul Ponta a reafirmat că Lucian Papici nu a fost schimbat, ci doar i s-a terminat mandatul, iar în locul acestuia şi a adjunctului său au fost numiţi procurori care vor avea stabilitate pe trei ani, ca să "nu stea toată ziua pe telefon cu Cotroceniul", precum foştii şefi DNA, Morar şi Papici.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că nu îl mai "girează" pe premierul Victor Ponta pentru că "a încălcat grav" pactul de coabitare şi "s-a băgat cu bocancii în justiţie".

Totodată, preşedintele Băsescu a declarat că se gândeşte la ruperea pactului de coabitare.





×
Subiecte în articol: Lucian Papici
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close