Antena 3 CNN Actualitate Şeful CEC, TĂCERE despre cum i s-a acordat Ioanei Băsescu creditul de 1.000.000 de euro. A invocat SECRETUL bancar

Şeful CEC, TĂCERE despre cum i s-a acordat Ioanei Băsescu creditul de 1.000.000 de euro. A invocat SECRETUL bancar

Şeful CEC, TĂCERE despre cum i s-a acordat Ioanei Băsescu creditul de 1.000.000 de euro. A invocat SECRETUL bancar
de O.P.    |    09 Dec 2013   •   12:25
UPDATE: Şeful CEC, Radu Gheţea, nu a spus nimic în faţa comisiei din Senat, invocând secretul bancar.

Comisia din Senat a început audierile privind modul în care CEC i-a acordat Ioanei Băsescu creditul de peste un milion de euro. În comisia din Senat sunt audiaţi preşedintele CEC, Radu Gheţea, şi Niciolae Cinteză, şeful Direcţiei de Supraveghere Bancară din BNR. La audieri este aşteptat şi ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu.





Tot azi, se înfiinţează comisia specială care anchetează modul în care familia prezidenţială a cumpărat cele 300 de hectare de teren din comuna Nana.

Comisia ''Moşia Nana'' va avea 15 membri şi va fi condusă, cel mai probabil, de deputatul Eugen Nicolicea. Mâine, aleşii vor vota componenţa acestei comisii, în plenul reunit. De asemenea, pe lângă cele 300 de hectare, vor fi verificate şi terenurile tranzacţionate de Agenţia Domeniilor Statului din 1990 până în prezent.

Verificările s-au declanţat în urma unei sesizări a Ministerului de Finanţe, în calitate de acţionar al băncii. După audieri, senatorii vor verifica şi toate documentele din dosarul de credit, acte pe care CEC le-a trimis cu întârziere la Parlament.

×
Subiecte în articol: Ioana Basescu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close