Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Nu mă voi transforma într-un avocat al fratelui meu. Regret că s-a implicat într-un astfel de anturaj

Traian Băsescu: Nu mă voi transforma într-un avocat al fratelui meu. Regret că s-a implicat într-un astfel de anturaj

Traian Băsescu: Nu mă voi transforma într-un avocat al fratelui meu. Regret că s-a implicat într-un astfel de anturaj
19 Iun 2014   •   13:32

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, într-o declaraţie de presă, că nu a avut niciodată vreo discuţie cu fratele său, Mircea Băsescu, referitoare la sprijinirea interlopului Bercea Mondial, în procesele pe care acesta le are.



Băsescu a declarat că nu se va transforma într-un avocat al fratelui său, arătând că  "între nevoia de consolidare a justitiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei".



Iată cele mai importante declaraţii ale lui Traian Băsescu:

- Niciodată nu am avut cu fratele meu, Mircea Băsescu, vreo discuţie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea

- Există suspiciunea intervenţiei mele în derularea justiţiei în acest caz, sau cel puţin aşa a fost prezentată public noaptea trecută.

-  De aceea, fac un apel public la orice poliţist, orice procuror şi orice judecator care a fost implicat în cazul condămnarii lui Anghel Sandu, dacă a existat o intervenţie a mea, să o faca publică.

- Eu cunosc varianta fratelui meu încă de anul trecut, atunci când mi-a spus că este şantajat. I-am recomandat să meargă la Parchetul Constanţa, urmând ca organele statului să ia măsurile care se cuvin.

-  Nu mă voi transforma într-un avocat al fratelui meu, cu atât mai mult cu cât mi se pare că s-a implicat într-o zonă cu oameni în care nu ar fi trebuit să se implice. 



- În 10 ani nu am făcut nicio intervenţie în justiţie pentru nimeni. Mai mult, dacă au existat încercări de a mă convinge să fac intervenţii, nu am ezitat să le fac publice.

- Regret faptul că fratele meu s-a implicat într-un astfel de anturaj, cu consecinţele pe care le vedem. Sunt încrezător că justiţia va scoate la iveală adevărul în această dispută publică între fratele meu şi rudele lui Sandu Anghel.

- Sper ca varianta fratelui meu să fie cea reală. Dar varianta în care voi crede va fi cea a justiţiei.

- Vă asigur că nu voi face nici un fel de intervenţie, la nici o instituţie a statului, pentru a-l proteja pe fratele meu. Este major, e responsabil pentru faptele lui, şi va trebui să răspundă în faţa legii. Eu nu-l acuz. Dacă-l va putea acuza cineva este justiţia.

- Vă asigur că, între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei.

Antena 3 a prezentat, în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Sinteza zilei", imagini în care fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, apare discutând cu fiul lui Bercea Mondial despre plata unor sume importante de bani în scopul eliberării interlopului.

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close