Antena 3 CNN Actualitate Un actor din Covasna a fost sancţionat pentru o postare despre referendum pe un site de socializare

Un actor din Covasna a fost sancţionat pentru o postare despre referendum pe un site de socializare

Un actor din Covasna a fost sancţionat pentru o postare despre referendum pe un site de socializare
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Aug 2012   •   18:01

Actorul Sebastian Marina a fost sancţionat, luni, cu avertisment de către conducerea Teatrului "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe, pentru un mesaj injurios postat luna trecută pe un site de socializare. Mesajul era adresat persoanelor care nu au participat la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, informează Agerpres.

Potrivit directorului Teatrului, Horaţiu Mihaiu, avertismentul a fost singura sancţiune posibilă în acest caz, comisia de etică luând în calcul faptul că Sebastian Marina nu a mai avut anterior niciun fel de abateri disciplinare.
   
"Limbajul folosit este singurul imputabil (...) Am studiat problema împreună cu jurista Primăriei şi nu puteam să îi dăm o altă sancţiune pentru că din punct de vedere juridic am fi atacabili (...) Mesajul a fost postat pe contul său personal, a fost şters rapid, nu a fost distribuit, alţii l-au preluat şi distribuit mai departe", a declarat Horaţiu Mihaiu.

Mihaiu a menţionat că desfacerea contractului de muncă a lui Sebastian Marina ar fi fost o măsură mult prea drastică, iar instituţia nu se poate lipsi de niciun actor.
   
Acesta a subliniat că teatrul pe care îl conduce este "un lăcaş de cultură profesionist ce promovează cu consecvenţă toleranţa, prietenia, dar şi discursurile intelectuale de un înalt civism", prin urmare condamnă limbajul grosolan şi vulgar folosit de actor, total nepotrivit cu calitatea sa de persoană publică.

Mihaiu a mai adăugat că sancţiunea vizează doar limbajul, nu şi opiniile exprimate, care au un caracter pur personal.
   
În mesajul postat la sfârşitul lunii trecute pe Facebook, Sebastian Marina şi-a exprimat într-un limbaj vulgar nemulţumirea faţă de cetăţenii "laşi, leneşi, indolenţi şi iresponsabili" care nu s-au prezentat la vot pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dar şi faţă de cei care au ascultat îndemnul premierului ungar Viktor Orban de a nu lua nici o decizie în ziua referendumului. Ulterior, Sebastian Marina a retras postarea, menţionând că prezintă scuze faţă de cei care au fost lezaţi.    
   
Mesajul nu a trecut, însă, neobservat, iar mai mulţi politicieni maghiari au cerut sancţionarea lui, arătând că acesta a jignit grav comunitatea maghiară.

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close