Antena 3 CNN Actualitate Varujan Vosganian, despre o posibilă taxa de solidaritate pe profiturile companiilor petroliere

Varujan Vosganian, despre o posibilă taxa de solidaritate pe profiturile companiilor petroliere

Varujan Vosganian, despre o posibilă taxa de solidaritate pe profiturile companiilor petroliere
Sursa foto: Foto: Antena 3
19 Ian 2013   •   21:21

Marile companii petroliere ar putea să plătească o taxă de solidaritate începând de anul viitor. Iar banii din această taxă s-ar putea întoarce la cei care sunt afectaţi de creşterea preţurilor la carburanţi. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, în exclusivitate la emisiunea "Exces de putere" de la Antena 3.

"2014 este termenul în care se pot negocia redevenţele dar multe altele se pot negocia până atunci. Se pot calcula sumele pe care le preia  Petrom din creşterea preţului la carburanţi şi din menţinerea redevenţelor şi se poate crea un fond de solidaritate pe care Petrom poate să îl verse bugetului pentru ajutorarea persoanelor defavorizate de aceste evoluţii", a declarat Varujan Vosganian la Antena 3.

"Eu cred că, dacă se declanşează o astfel de discuţie cu conducerea Petrom, conducerea Petrom va accepta" a mai spus Vosganian.

Ministrul Economiei a mai vorbit şi despre intenţia Guvernului Ponta 2 de a valorifica mai eficient resursele solului.

"Nu este corect ca apă, care este o resursă a solului României, să se cumpere gratis. Dacă cineva îşi face o fosă septică, el foloseşte apa în curte fără să plătească nimănui nimic. Apa, petrolul şi cărbunele sunt resurse naturale" a mai spus ministrul la Antena 3.


×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close