Antena 3 CNN Actualitate Fostul vicepreşedintele CNAS, Iacob Baciu, găsit incompatibil de ANI. Firma lui a făcut afaceri cu CNAS

Fostul vicepreşedintele CNAS, Iacob Baciu, găsit incompatibil de ANI. Firma lui a făcut afaceri cu CNAS

Fostul vicepreşedintele CNAS, Iacob Baciu, găsit incompatibil de ANI. Firma lui a făcut afaceri cu CNAS
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Mar 2012   •   09:54
ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea cercetării lui Iacob Baciu, preşedinte al Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi fost vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

ANI a constatat că Iacob Baciu a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, arată Agerpres.  Deţinând funcţia de administrator al unei firme a sindicatelor, Baciu a încheiat 15 contracte de furnizare servicii medicale în valoare totală de 7,4 milioane de lei.

ANI a mai constatat că Iacob Baciu s-a aflat în incompatibilitate în perioada 21 octombrie 2008 - 25 mai 2011, întrucât a deţinut, simultan, funcţiile de vicepreşedinte al CNAS, preşedinte al CSDR, membru al Plenului Consiliului Economic şi Social (CES), respectiv vicepreşedinte al CES în perioada 1 iunie 2005 - 27 aprilie 2009 şi calitatea de administrator la SC Sind România SRL.

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti să facă cercetări în cazul lui Iacob Baciu privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

În plus, au fost făcute demersuri pentru anularea contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.







×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close