Antena 3 CNN Actualitate Voinea: Banii lăsaţi de MRU pentru reîntregirea salariilor sunt BANI ÎMPRUMUTAŢI cu un cost foarte mare

Voinea: Banii lăsaţi de MRU pentru reîntregirea salariilor sunt BANI ÎMPRUMUTAŢI cu un cost foarte mare

Voinea: Banii lăsaţi de MRU pentru reîntregirea salariilor sunt BANI ÎMPRUMUTAŢI cu un cost foarte mare
Sursa foto: Foto: incont.ro
02 Mai 2012   •   22:24

Cele 5 miliarde de euro pe care premierul demis Ungureanu susţine că le-a lăsat în visteria Guvernului pentru ca viitorul cabinet Ponta să reîntregească salariile bugetarilor, sunt bani împrumutaţi cu o dobândă de 7%, a declarat analistul economic Liviu Voinea în cadrul ediţiei de miercuri seară a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3.

"Guvernul Ungureanu lasă 5 miliarde datorie. Aceşti bani reprezintă datorie acumulată în ultimii ani, ca parte a înţelegrii cu Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană. Este o rezervă la Finanţe în caz de turbulenţe la nivel internaţional. Aceşti bani există DAR NU TE POŢI ATINGE DE EI. Ei creează datorie, plătind dobânzi" a declarat analistul economic Liviu Voinea, contactat telefonic de Antena 3.

Voinea a precizat că, "în esenţă, existenţa acestui fond nu este obligatoriu un lucru rău, dar costul lui este unul mare". "În mod sigur, aceştia nu sunt bani pentru mărirea pensiilor sau salariilor" a completat acesta.


VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei" DE LA ANTENA 3

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close