Antena 3 CNN Actualitate Vor să evadeze din sărăcie! Tu le poţi ajuta pe Dana şi Mari! Singura lor şansă este ŞCOALA!

Vor să evadeze din sărăcie! Tu le poţi ajuta pe Dana şi Mari! Singura lor şansă este ŞCOALA!

Vor să evadeze din sărăcie! Tu le poţi ajuta pe Dana şi Mari! Singura lor şansă este ŞCOALA!
Sursa foto: Foto: Antena 3
06 Dec 2011   •   13:50

Viitorul a două fetiţe este umbrit de un trecut extrem de violent. Până la vârsta de 12 ani Dana şi Mari au fost martore la bătăile cumplite pe care le-a îndurat mama lor din partea tatălui alcoolic. Sărăcia în care trăiesc după despărţirea părinţilor le ţine pe loc. Cele două surori au visuri măreţe, vor să fie medici sau educatoare şi într-o zi să plece din satul amărât în care trăiesc. Singura lor speranţă este şcoala, dar nu au bani nici pentru o pâine. Rechizitele, uniforma, pantofii groşi pentru la iarnă, toate sunt la un vis depărtare.

Mari este încă un copil, dar are experienţa de viaţă a unui adult trecut prin multe. Chiar de dinainte de a se naşte. A ramas cu probleme la o mână şi un picior din cauza bătăilor pe care le-a primit mama de la tatăl ei pe vremea când era însărcinată.

Mari împreună cu mama şi cele doua surori au rămas pe drumuri dupa divorţ. Noroc ca au întâlnit oameni cu suflet mare care le-au dat o casă. Modestă şi goală, în care se chinuiesc să trăiască decent.



De obicei, nu au nici de mâncare. Dar azi au noroc. Au primit o pungă de mălai şi nişte cartofi. Chiar dacă nu e cine ştie ce, măcar nu vor pleca din nou flămânde la şcoală.

Mama fetelor munceşte cu ziua. Încă e bine pentru ca mai găseşte de lucru prin sat. Dar iarna le va aduce din nou frigul si foamea in casa.

Singura lor scăpare este să se ţină de învăţătură. Chiar dacă sunt încă mici, ştiu bine asta. Nu lipsesc niciodată şi vin cu temele facute. Dar la şcoala se compară mereu cu alţi copii care nu au problemele lor. Şi aşa…sărăcia care le aşteaptă acasă devine mai apăsătoare. Dar le motivează şi mai tare.



Fetele nu se plâng. O iubesc prea mult pe mama lor pentru a o întrista. Si asa are o viata amara. Ele sunt singura ei bucurie. Fetele tintesc sus. Vor sa ajungă educatoare sau medici. Vor să aibă caiete pe care sa scrie şi cărti din care să înveţe pentru a-şi atinge scopul.

 Au mare nevoie de ajutor pentru a putea să meargă în continuare la şcoala. Fără bani, visul evadării din sărăcie se va transorma într-un coşmar pe care îl vor trăi zilnic, pentru tot restul vieţii.

Vă rugăm să trimiteţi un SMS la 877, în toate reţelele de telefonie mobilă, banii rezultaţi fiind necesari pentru cumpărarea de cărţi şi organizarea unor centre de lectură în comunităţile sărace. Costul unui SMS este de 2 euro fără TVA.

 


Modalităţile în care ne puteţi fi alături sunt următoarele:

DONAŢII

SMS – 877, valoare 2 euro, oferit gratuit de: Vodafone, Cosmote şi Orange. Nu se percepe TVA.

Serviciul Paypal

Conturi Fundaţia Mereu Aproape, CIF 18212553:
    * în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
    * în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

SPONSORIZARI CORPORATE
Companiile interesate de sustinerea acestei campanii, sunt rugate sa contacteze Fundatia Mereu Aproape
Adresa: Str. Garlei Nr.1B, sector 1, Bucuresti.
Tel: 021.20.30.246 sau 021.20.30.337.
Fax: 021.20.30.260
Email: [email protected]

Ziua cărţilor deschise! Poveşti cutremurătoare ale unor copii care doresc cu disperare să înveţe. Îi poţi ajuta şi tu!

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close