Antena 3 CNN Life Știinţă Tratament miraculos contra tuberculozei: O combinaţie de medicamente ucide peste 99% din bacterie

Tratament miraculos contra tuberculozei: O combinaţie de medicamente ucide peste 99% din bacterie

Tratament miraculos contra tuberculozei: O combinaţie de medicamente ucide peste 99% din bacterie
Sursa foto: Foto: arena.md
de S.T.    |    26 Iul 2012   •   14:51

Tuberculoza continuă să fie una dintre problemele multor ţări sărace, provocând moartea a 1,4 milioane de persoane în fiecare an. Vechile tratamente sunt din ce în ce mai puţin eficiente în faţa apariţiei unor tulpini extrem de rezistente ale bolii.

În acest context, bunele rezultate ale unei combinaţii inedite de antibiotice, inclusiv împotriva unor forme rezistente ale bolii, au fost primite cu mare entuziasm şi speranţă, scrie Le Figaro.

Potrivit lui Mel Spingelman, preşedintele organizaţiei TB Alliance, această nouă combinaţie de medicamente ucide peste 99% din bacteria tuberculozei în două săptămâni de la începerea tratamentului.

Testele, care au fost efectuate pe un grup de 85 de voluntari din Africa de Sud, sugerează că ar putea fi redusă durata tratamentului la "patru luni şi poate chiar mai puţin", faţă de şase până la treizeci de luni în prezent.

Tuberculoza afectează mai ales populaţia săracă, ea fiind a doua cauză a mortalităţii dintre bolile infecţioase, după SIDA.

×
Subiecte în articol: tratament antibiotice
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close