Antena 3 CNN Life Știinţă Vor să distrugă istoria. Cele mai cunoscute monumente antice ar putea dispărea de pe faţa Pământului

Vor să distrugă istoria. Cele mai cunoscute monumente antice ar putea dispărea de pe faţa Pământului

Vor să distrugă istoria. Cele mai cunoscute monumente antice ar putea dispărea de pe faţa Pământului
Sursa foto: Foto: conspiracy.co
12 Iul 2012   •   14:55

Noul lider egiptean Mohammed Morsi a primit o serie de cereri îngrijorătoare din partea musulmanilor radicali. Aceştia solicită distrugea piramidelor, pe care le consideră „monumente păgâne”.

Abd al-Latif al-Mahmoud, preşedintele Partidului de Unitate Naţională din Bahrain, a solicitat pe un ton ferm autorităţilor de la Cairo să „înfăptuiască ceea ce Sahabi Amr bin al-As nu a reuşit”. Aceasta a făcut referire la companionul Profetului Mohammed, Amr bin al-As, care a condus invazia Egiptului în anul 641.

Islamizarea teritoriului egiptean a început în timpul stăpânirii lui Amr bin al-As. La acea vreme, numeroase monumente au fost distruse, fiind considerate „relicve ale infidelităţii”.

Cu toate acestea, distrugerea piramidelor a fost interzisă în secolul al VII-lea, iar structurile au rămas neatinse.

Abd al-Latif al-Mahmoud nu este singurul lider musulman care cere distrugerea piramidelor, informează www.rt.com.

Solicitarea vine la numai câteva zile după ce un grup de islamişti a distrus două morminte din moscheea Djingareyber din Timbuktu.


Secretul Piramidelor

Scopul acestor piramide era de a îngropa regii pentru a-i ajuta să treaca pe lumea de dincolo. Alături de trupurile regilor, egiptenii puneau în aceste morminte bunuri de preţ. Asta pentru că Faraonii credeau că vor învia în lumea de dincolo.

Egiptenii aveau puternice cunoștințe astronomice. S-a descoperit că toate piramidele de pe platoul Gizeh sunt aranjate exact ca o oglindă pe Pământ a constelației Orion. Egiptenii credeau că acolo este casa lui Osiris , zeul morților și al lumii de dincolo.

Timp de secole, misterul care inconjura piramidele a înfierbântat spiritele în rândul oamenilor de ştiinţă, dând naştere unor puternice controverse.

Pentru ca tehnica necesa construirii unor astfel de giganţi este complexă, mulţi au sustinut ca piramidele au fost construite de extratereştri sau de către egiptenii deţinători ai unei tehnologii avansate, care a fost pierdută cu vremea.

 

×
Subiecte în articol: musulmani istorie
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close