Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Mugur Isărescu e un profesionist, dar nu sunt tentat să-l mitizez (VIDEO)

Mircea Badea: Mugur Isărescu e un profesionist, dar nu sunt tentat să-l mitizez (VIDEO)

Mircea Badea: Mugur Isărescu e un profesionist, dar nu sunt tentat să-l mitizez (VIDEO)
18 Mai 2010   •   23:53

?Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul? este fraza lansată de Mircea Badea şi adoptată de milioane de români din întreaga ţară. Oameni care trăiesc într-o lume în care te întâlneşti la tot pasul cu absurdul, nesimţirea şi, cel mai adesea, cu indiferenţa celorlalţi. Este lumea despre care vorbeşte în fiecare seară Mircea Badea, în emisiunea În gura presei. Este lumea lui Badea.





Pornind de la un discurs susţinut de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, Mircea Badea a vorbit despre obiceiul oamenilor de a-şi pune încrederea într-un aşa zis "om providenţial".

"Nouă, la nivel colectiv, ne căşună pe câte unul. Ne uităm la cineva şi spunem că e Dumnezeu pe pământ. Pentru că mentalul nostru colectiv este profund viciat de această idee absolut stupidă a omului providenţial. Ceea ce e o imbecilitate. Nu există om providenţial, nu există Dumnezeu pe pământ. Astea-s prostii. Eh, nouă acuma ne-a căşunat pe Mugur Isărescu. Pentru că e el mai sobru, aşa, elegant. Vorbeşte foarte rar... (...) E, în mod evident, un profesionist. Dar nici pe departe, eu personal n-am fost niciodată tentat să-l mitizez", a spus Mircea Badea.






Vedeţi înregistrările emisiunii În gura presei


Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close