Antena 3 CNN High Tech Microsoft România: 250.000 de dolari pentru capturarea hackerilor care au atacat reţeaua IT a penitenciarelor

Microsoft România: 250.000 de dolari pentru capturarea hackerilor care au atacat reţeaua IT a penitenciarelor

Microsoft România: 250.000 de dolari pentru capturarea hackerilor care au atacat reţeaua IT a penitenciarelor
Sursa foto: hacker
10 Mar 2009   •   11:37

După ce a anunţat că oferă o recompensă de 250.000 de dolari persoanei care poate ajuta la condamnarea creatorilor viermelui informatic Conficker, Microsoft oferă acceaşi sumă de bani oricui poate furniza informaţii despre cei care celor au spart reţeaua de calculatoare a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Hackerii au blocat timp de câteva zile accesul la reţele de calculatoare din închisori, instanţe şi sedii ale poliţiei din întreaga ţară, infectându-le cu virusul denumit Downadub.

Ioan Bala, directorul ANP, a declarat pentru Gardianul, că bazele de date informatizate ale Penitenciarului Rahova au fost distruse, dar, din fericire, acestea există şi în format clasic, pe hârtie.

Totuşi, prejudiciul adus de atacul hackerilor este foarte mare în condiţiile în care reintroducerea informaţiilor scrise în format electronic presupune o munca titanică.

În cursul zilei de luni, a circulat informaţia potrivit căreia reţeaua IT a Ministerului de Interne ar fi fost afectată de acelaşi virus. Însă, reprezentanţii Biroului Oficial de presă al Instituţiei au infirmat această ipoteză. Potrivit acestora, reţeaua IT funcţionează foarte greu pentru că se reconfigurează.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: hacker
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close