Antena 3 CNN High Tech România, a doua ţară de unde se lansează atacuri informatice. China, pe prima poziţie

România, a doua ţară de unde se lansează atacuri informatice. China, pe prima poziţie

România, a doua ţară de unde se lansează atacuri informatice. China, pe prima poziţie
Sursa foto: computer
28 Mar 2010   •   10:59

România se află pe locul al doilea într-un top al ţărilor de unde sunt lansate atacuri informatice pentru obţinerea de date. Potrivit clasamentului realizat de Symantec, 21,1 la sută dintre tentativele înregistrate în lume au originea pe computere din România, informează Sunday Times.

Conform companiei de securitate informatică Symantec, România - în cazul căreia majoritatea tentativelor par a fi încercări de fraude comerciale - este surclasată de China, cu 28,2 la sută din atacurile asupra computerelor, şi este urmată de Statele Unite, Taiwan şi Marea Britanie.

"Capitala sponajului cibernetic mondial" s-a dovedit însă a fi oraşul Shaoxing, din estul Chinei, de unde sunt lansate 21,3 la sută dintre atacurile înregistrate la nivel mondial, multe dintre acestea vizând experţi în politică de apărare şi activişti pentru drepturile omului, ceea ce sugerează o posibilă implicare a statului.

Symantec, care acordă asistenţă în ancheta asupra atacurilor informatice asupra companiei Google, a urmărit 12 miliarde de mesaje electronice pentru realizarea topului.

"Spionajul informatic" recurge la mesaje electronice însoţite de documente aparent legitime, a căror deschidere duce însă la infectarea computerului.

"Scopul final este obţinerea accesului la date sensibile sau la sistemele interne, prin vizarea unor persoane sau companii", se arată în raportul Symantec.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: România atacuri spionaj Google
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close