Antena 3 CNN Politică Candidatura lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale ?depinde de criză? (VIDEO)

Candidatura lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale ?depinde de criză? (VIDEO)

Candidatura lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale ?depinde de criză? (VIDEO)
Sursa foto: Traian Basescu
16 Mai 2009   •   14:41

Traian Băsescu a afirmat că o eventuală candidatură a sa pentru un nou mandat prezidenţial depinde de felul în care România va depăşi criza. Declaraţia a fost făcută sâmbătă la Congresul Uniunii Studenţilor din România. Cu aceeaşi ocazie, Traian Băsescu a mai spus că Justiţia, Educaţia şi Sănătatea domeniile cel mai puţin reformate după Revoluţie. Vinovăţia o poartă jocurile şi interesele politicienilor care nu au avut forţa să facă reformă cu adevărat, rămânând la nivelul de propuneri.

Şeful statului a calificat drept un paradox faptul că Justiţia, Educaţia şi Sănătatea - domenii care au cei mai mulţi intelectuali - s-au reformat cel mai puţin. Traian Băsescu a declarat că nu numai politicienii sunt de vină. Există corupţie şi în rândul dascălilor, susţine preşedintele; ?Deprecierea sistemului de educaţie în învăţământul superior, ca de altfel pe toate palierele lui, aş putea spune că reflectă lăcomia. Foarte multe grupuri de dascăli consideră universitatea ca fiind locul în care în primul rând trebuie să faci bani şi nu locul în care în primul rând trebuie să creezi condiţii ca tinerii să aibă o şansă în viaţă?

De asemenea, şeful statului a susţinut necesitatea unei reforme reale în învăţământ. ?Reformele în Educaţie apar tot timpul, cum se schimbă un ministru apare o nouă reformă. Reformarea sistemului de Educaţie, şi nu peticirea lui, aşa cum se face de 20 de ani, a devenit o necesitate?, a afirmat preşedintele.

Candidatura lui Băsescu la prezidenţiale depinde de criză





Antena 3

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close