Antena 3 CNN Politică PNL propune comisie de anchetă pentru Elena Udrea. Ludovic Orban, scos la încălzire după modelul Gorghiu

PNL propune comisie de anchetă pentru Elena Udrea. Ludovic Orban, scos la încălzire după modelul Gorghiu

PNL propune comisie de anchetă pentru Elena Udrea. Ludovic Orban, scos la încălzire după modelul Gorghiu
22 Iul 2009   •   16:28

Partidul Naţional Liberal cere înfiinţarea unei comisii parlamentare în cazul ministrului turismului, Elena Udrea, pentru anchetarea modului în care s-au cheltuit banii publici. În urmă cu două zile, Deputatul PNL Bogdan Olteanu s-a pronunţat pentru crearea unei comisii parlamentare de anchetă şi în cazul ministrului turismului, Elena Udrea, după modelul experimentat deja cu succes în cazul Ridzi. În cazul în care iniţiativa lor se va bucura de susţinerea altor partide parlamentare, liberalii au de gând să-l propună pe Ludovic Orban la preşedinţia acestei comisii.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat, miercuri, după şedinţa Biroului Politic Central, că parlamentarii liberali au fost mandataţi să iniţieze demersurile procedurale pentru crearea unei comisiii de anechetă care să ia în vedere semnalele transmise de presă legate de modul în care ministrul a cheltuit banii ministerului Turismului, deoarece situaţia reclamată de articolele de presă ar dovedi o situaţie mai gravă decât cea a Monicăi Iacob Ridzi.

"Am discutat şi am decis, la nivelul Biroului Politic Central al partidului, iniţierea demersurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă referitoare la activitatea doamnei ministru Elena Udrea, în urma sesizărilor care în ultima săptămână au apărut şi a documentelor din presa ultimei săptămâni. Cred că înfiinţarea şi activitatea comisiei Ridzi a fost unul dintre puţinele momente reuşite în această privinţă ale Parlamentului României şi cred că şi în cazul Udrea trebuie să procedăm la fel. Eu cred că înfiinţarea şi activitatea comisiei parlamentare în cazul Ridzi a fost unul dintre momentele reuşite ale Parlamentului", a afirmat Antonescu.

Liderul liberal a susţinut că este de datoria parlamentarilor să investigheze modul în care s-au cheltuit banii publici la instituţia condusă de Elena Udrea, deoarece există indicii că aceasta ar fi utilizat fondurile ministerului pentru promovarea propriei imagini.

"Se pare că avem din nou de a face - şi într-o măsură mult mai mare (...) - cu cheltuirea banilor publici pentru publicitate electorală pentru imagine personală a ministrului Elena Udrea. Cred că trebuie să cunoaştem din nou foarte bine dacă lucrurile stau aşa, în ce proporţie, în ce măsură, pentru că este obligaţia noastră, ca parlamentari, să vedem cum se cheltuieşte banul public de chiar reprezentanţii Guvernului, de chiar cei care au obligaţia în faţa cetăţenilor şi a contribuabililor să gestioneze aceşti bani într-o periooadă de criză în care tuturor li se cere să fie solidari, răbdători şi să accepte sacrificii", a afirmat Antonescu.

Întrebat cine îşi va asuma preşedinţia unei eventuale comisii, Antonescu a susţinut că Ludovic Orban este pregătit să-şi asume acest rol. "Dacă această comisie se va constitui, cum sperăm, noi suntem gata să ne asumăm preşedinţia şi (...) colegul meu Ludovic Orban e gata să-şi asume preşedinţia acestei comisii", a conchis preşedintele PNL.

Vicepreşedintele liberal al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu anunţa recent pe blogul său că propune constituirea unei comisii de anchetă Udrea, după modelul Ridzi. Anunţul său nu a provocat însă o reacţie puternică în zona PSD, aşa cum se spera că se va întâmpla.

Marius Vulpe, Antena3.ro


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close