Antena 3 CNN Economic Auto SUV-ul Dacia, construit pe baza lui Nissan Qashqai şi cu grila frontală a lui Duster

SUV-ul Dacia, construit pe baza lui Nissan Qashqai şi cu grila frontală a lui Duster

SUV-ul Dacia, construit pe baza lui Nissan Qashqai şi cu grila frontală a lui Duster
Sursa foto: dacia duster
31 Mar 2009   •   16:56

Viitorul SUV de la Dacia va fi construit pe baza modelului de succes Nissan Qashqai. Acestea sunt zvonurile care circulă pe site-urile de specialitate.

Potrivit worldcarfans.com, care citează site-ul masini.ro, brandul Dacia (parte a Renault) va exploata relaţia sa cu Nissan, folosind unele dintre componentele şi chiar dimensiunile SUV-ului de succes Nissan Qashqai.


Nissan Qashqai


Mai mult, potrivit unor surse citate de masini.ro, viitorul SUV Dacia va semăna la partea frontală (probabil grila) cu conceptul Duster. De asemenea, potrivit worldcarfans.com, viitorul SUV Dacia nu va avea legătură cu Sandero Stepway.



În martie Francois Furmont, directorul general Dacia-Renault, declara despre Duster că "este un concept şi va rămâne în acest stadiu, nu va fi produs în serie. Totuşi, vom regăsi unele dintre trăsăturile sale la viitoare modele Dacia". Afirmaţiile sale sunt susţinute de aceste noi informaţii, care au ajuns astăzi în presă.

Dacia Duster, primul concept auto din istoria Dacia, a fost prezentat şi în România săptămâna trecută. Maşina a fost dezvelită în cadrul unei ceremonii care a fost organizată la World Trade Center, şi în prezenţa mai multor personalităţi, printre care Principesa Margareta, cântăreţul Aurelian Temişan şi actriţa Monica Davidescu.

Conceptul Duster este o încrucişare între un coupe şi un MPV (Multi Purpose Vehicle) după cum spun chiar oficialii Dacia. Maşina a fost foarte bine primită de publicul de la Geneva, salonul auto unde a fost prezentată pentru prima oară.

Duster are 1,49 metri înălţime, 4,25 metri lungime (cât un Logan Sedan) şi 1,64 metri lăţime. Autovehiculul este echipat cu un propulsor diesel de 1,5 litri care dezvoltă 105 Cai Putere.



Motorul emite 139 de grame de dioxid de carbon pe kilometru şi are un consum de 5,3 litri pentru 100 de kilometri parcurşi. Maşina are nevoie de 9,6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră.

Airbag-ul pentru şofer este situat în structura inferioară a volanului. În partea centrală a bordului se află un ecran electronic.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia Duster
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close