Antena 3 CNN Actualitate Cultură Cultura, un viciu? Toate produsele culturale ar putea fi taxate precum alcoolul sau ţigările

Cultura, un viciu? Toate produsele culturale ar putea fi taxate precum alcoolul sau ţigările

Cultura, un viciu? Toate produsele culturale ar putea fi taxate precum alcoolul sau ţigările
Sursa foto: Foto: www.franklinparishlibrary.org
16 Feb 2015   •   13:08

Un proiect legislativ adoptat în Senat prevede taxarea produselor culturale (bilete de teatru, concerte, cărţi) în mod asemănător ţigărilor sau băuturilor alcoolice.

Proiectul urmează să instituie Timbrul Cultural, aplicabil oricărui produs cultural din România. Beneficiarii sumelor astfel obţinute vor fi „uniunile şi organizaţiile de creatori”.

Proiectul de lege privind instituirea timbrului cultural a fost iniţiat de 84 de deputaţi şi senatori, fiind adoptat de Senat pe 8 decembrie 2014. Pe 15 decembrie 2014, iniţiativa a fost prezentată în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, iar pe 3 februarie a primit aviz de la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, scrie adevărul.ro.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, timbrul literar urmează să fie aplicat pe fiecare carte înainte ca aceasta să intre în librării, la fel cum se aplică timbrul pe ţigări şi băuturi alcoolice, iar cetăţenii României vor fi nevoiţi să plătească în plus şi pentru orice bilet de intrare la orice spectacol, concert, expoziţie, muzeu sau film.

 


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close