Antena 3 CNN Actualitate Cultură "H is for Hawk", cartea autobiografică semnată de Helen Macdonald, a câştigat premiul Costa Book 2014

"H is for Hawk", cartea autobiografică semnată de Helen Macdonald, a câştigat premiul Costa Book 2014

"H is for Hawk", cartea autobiografică semnată de Helen Macdonald, a câştigat premiul Costa Book 2014
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk
28 Ian 2015   •   10:23

Cartea de memorii "H is for Hawk", scrisă de autoarea britanică Helen Macdonald, a câștigat marţi premiul literar Costa Book 2014, informează Reuters şi BBC.

Lucrarea este o relatare a autoarei despre cum a dresat un șoim ca mod de a depăşi durerea resimţită după moartea bruscă a tatălui său. Într-o declaraţie pentru BBC, ea a descris cartea ca fiind 'foarte ciudată' şi a adăugat că nu crede că ar citi-o cineva.

'H is for Hawk' a fost apreciată de critică şi a câştigat şi premiul Johnson Samuel pentru non-ficţiune în noiembrie anul trecut. Helen Macdonald a atribuit succesul cărţii sale unei lungi tradiţii, după cum a numit-o ea, în special în Marea Britanie, a cărţilor despre relaţia oamenilor cu natura şi animalele.

Romancierul cu cele mai bune vânzări Robert Harris, care a prezidat juriul, a remarcat că lucrarea nu este doar povestea autoarei despre durere şi dresarea unei păsări de pradă, ci are şi o legătură strânsă cu o biografie a regretatului T.H. Alb, autor al cărţii "The Once and Future King", care a încercat şi el să dreseze un uliu.

'H is for Hawk' este a şasea biografie care câştigă acest premiu și prima în ultimii zece ani.

Celelalte lucrări care au concurat pentru câștigarea premiului pentru anul 2014 au fost 'How to be both', semnată de Ali Smith, 'Elizabeth is Missing', de Emma Healey, volumul de debut de poezii 'My Family and Other Superheroes' al lui Jonathan Edwards, 'Five Children on the Western Front', de Kate Saunders.

Premiul în valoare de 35.000 de lire sterline recompensează cărţ remarcabile scrise de autori stabiliţi în Marea Britanie și Irlanda. Anterior era denumit premiul Whitbread.

Premiul Costa de anul trecut a fost acordat romanului de debut 'The Shock of the Fall ' al lui Nathan Filer, aminteşte BBC.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close