Antena 3 CNN Timp liber Turism Un nou traseu montan spectaculos, pentru turişti. "De sus, din vârf, se va vedea Ţara Bârsei"

Un nou traseu montan spectaculos, pentru turişti. "De sus, din vârf, se va vedea Ţara Bârsei"

Un nou traseu montan spectaculos, pentru turişti. "De sus, din vârf, se va vedea Ţara Bârsei"
de O.P.    |    23 Iul 2014   •   12:30
Regia Pădurilor Kronstadt şi Salvamontul Braşov au anunţat că vor amenaja pe Drumul Roşu, care urcă din Poiana Braşov spre Vârful Postăvaru, un traseu tematic şi un popas de unde se vede mare parte din Ţara Bârsei.

În locul de popas, primele amenajări au fost făcute încă din 1930, însă spaţiul va fi transformat în următoarea perioadă.


Salvamontiştii şi reprezentanţii Regiei Pădurilor şi-au dorit să cultive dragostea de munte şi drumeţii, în special, în rândul copiilor şi adolescenţilor, iar traseul conceput pentru distanţa dintre pârtia Bradul şi Vârful Postăvaru a fost gândit în acest scop.

„Traseul turistic tematic va pleca din Poiana Braşov, va trece pe la refugiul Carol Lehmann, Peştera de Lapte – care se va putea vizita, cu sosire înapoi în Poiana Braşov. Pe traseul respectiv vor fi panouri informative legate de floră şi faună. Vor fi descrise speciile de animale care trăiesc în masivul Postăvaru, florile, ciupercile, urme de animale făcute în gips, pentru ca orice copil să vadă cum arată aceste urme”, a explicat Alexandru Ferencz, şef Serviciul Salvamont Braşov, citat de bzb.ro.


×
Subiecte în articol: turism
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close