Antena 3 CNN Actualitate 10 copii şi patru adulţi, internaţi de urgenţă după ce au fost atacaţi de o vulpe infectată cu rabie

10 copii şi patru adulţi, internaţi de urgenţă după ce au fost atacaţi de o vulpe infectată cu rabie

10 copii şi patru adulţi, internaţi de urgenţă după ce au fost atacaţi de o vulpe infectată cu rabie
Sursa foto: Foto: Antena3
de O.P.    |    22 Dec 2011   •   05:54

 Zece copii şi patru adulţi dintr-o comună dâmboviţeană au ajuns la Spitalulul de Urgenţă din Târgovişte după ce au intrat în contact cu o vulpe infectată cu rabie.

Animalul a fost omorât de un localnic după ce atacase deja mai mulţi câini. Analizele au confirmat existenţa virusului rabic şi zona a intrat în carantină.Vulpea a intrat în gospodăria unui localnic din comuna Produleşti şi a atacat cei trei câini din curte. Alarmat de zgomot, proprietarul a ieşit să vadă ce se întâmplă şi a fost la un pas de a fi atacat şi el.

Leşul animalului a fost dus apoi pe un câmp şi mai mulţi copii care se jucau în zonă au intrat în contact cu acesta.

10 copii şi 4 adulţi care au intrat în contact cu vulpea au fost duşi  la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Targoviste pentru vacinare si control antirabic.

Analizele au confirmat că vulpea avea rabie.

Câinii care au fost muşcaţi de vulpe au fost eutanasiaţi iar în zonă a fost instituită imediat carantina şi medicii veterinari vor monitoriza în perioada următoare toate animalele din comună.




×
Subiecte în articol: animale boli
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close