Antena 3 CNN Actualitate 4,500 de zboruri anulate într-o singură zi din cauza Omicron

4,500 de zboruri anulate într-o singură zi din cauza Omicron

4.500 de zboruri au fost anulate în întreaga lume în prima zi de Crăciun. În cele mai multe situații, angajații companiilor aeriene fie au intrat în carantină după ce au intrat în contact cu persoane confirmate cu Covid, fie s-au simțit rău.

4,500 de zboruri anulate într-o singură zi din cauza Omicron
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    26 Dec 2021   •   14:16

Cine s-a văzut cu planurile de Crăciun distruse, să dea vina pe Omicron. În cele mai multe situaţii, piloţi, însoţitori de zbor sau alţi angajaţi ai companiilor aeriene fie au intrat în carantină pentru că au intrat în contact cu persoane confirmate cu COVID, fie s-au simțit rău şi, pentru că aveau simptome ale bolii, au fost trimiși la teste. Asta a forțat companii aeriene mari să anuleze zboruri în ziua de Crăciun, după ce au încercat să recruteze personal, dar n-au mai reușit în timp util. Datele oferite de site-ul Flightware arată că o singură mare companie a anulat 200 de zboruri vineri şi sâmbătă.

Cele mai multe anulări au fost înregistrate la companiile aeriene din China. 

Pe 26 decembrie, numărul anulărilor a scăzut semnificativ. Deasupra României, s-a zburat fără probleme.

În Statele Unite, Omicron a devenit tulpina dominantă în circulație și se simte din plin. Potrivit estimărilor făcute de Asociația Americană Auto, anul acesta, de Crăciun, aproximativ 109 milioane de americani şi-au planificat să ajungă la familii cu avionul, trenul sau maşina în perioada 24 decembrie – 2 ianuarie. O creştere cu 34% faţă de cifrele de anul trecut, când pandemia a stricat şi Crăciunul americanilor.

Dar Omicron nu i-a mai lăsat pe cei peste 100 de milioane de americani să călătorească așa cum şi-au propus. Mai ales cu avionul. Deși toate datele medicale de până acum arată că Omicron e cu 70% mai puţin agresiv faţă de Delta, se răspândeşte atât de rapid încât numărul spitalizărilor a început uşor-uşor să crească pe toată planeta, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: omicron zboruri aeriene
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close