Antena 3 CNN Actualitate 600,000 de euro găsiţi în casa directorului de achiziţii ANAF. Acesta nu a putut justifica banii

600,000 de euro găsiţi în casa directorului de achiziţii ANAF. Acesta nu a putut justifica banii

600,000 de euro găsiţi în casa directorului de achiziţii ANAF. Acesta nu a putut justifica banii
Sursa foto: foto: turbosquid.com
25 Iul 2012   •   01:07

Anchetatorii DIICOT au găsit, în urma percheziţiilor făcute marţi la domiciliul directorului de achiziţii din ANAF, Dan Stroe, un seif în care aflau 600.000 de euro, sumă pe care acesta nu a putut să o justifice, scrie Mediafax.

Ofiţerii trimişi în vederea percheziţiilor din dosarul evaziunii fiscale de peste 40 de milioane de euro pe an au descoperit în casa lui Stroe un seif. După ce au reuşit să îl deschidă, ofiţerii au găsit în seif aproximativ 600.000 de euro, bani pe care i-au ridicat, în vederea confiscării.

Procurorii au emis o ordonanţă de instituire a sechestrului asigurător pe banii găsiţi în seif, au mai spus sursele citate.

Sursele precizează că, până la acest moment, Stroe nu a putut justifica suma, fiind continuate cercetările în acest sens.

Procurorii au precizat, marţi dimineaţă, că la sediul DIICOT - Structura Centrală urmează să fie duse la audieri aproximativ 125 de persoane în cazul cărora a fost începută urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit procurorilor, în perioada 2010 - 2012, gruparea infracţională a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex.

Procurorii DIICOT spun că activitatea infracţională a învinuiţilor din dosar a fost sprijinită în diferite forme de Nicuşor Drăgan, director general adjunct în cadrul ANAF, Dan Stroe, director achiziţii în ANAF, Elena Mădălina Năipeanu, angajat al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP Giurgiu), Nadia Păcală, comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zăbavă, Stelian Sebe, Mihăiţă Penciu, toţi comisari în cadrul Gărzii Financiare Giurgiu.



×
Subiecte în articol: perchezitii
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close