Antena 3 CNN Actualitate ACCIDENT AVIATIC ÎN APUSENI. Procurorii au deschis începerea urmăririi penale in rem

ACCIDENT AVIATIC ÎN APUSENI. Procurorii au deschis începerea urmăririi penale in rem

ACCIDENT AVIATIC ÎN APUSENI. Procurorii au deschis începerea urmăririi penale in rem
22 Ian 2014   •   16:44
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au transmis primele concluzii din cadrul anchetei efectuate în cazul accidentului aviatic produs în Munții Apuseni, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața și alte cinci au fost rănite.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus azi, 22 ianuarie 2014, începerea urmăririi penale *in rem în cauza privind accidentul aviatic din data de 20.01.2014, pentru următoarele infracţiuni:

- încălcarea de către personalul aeronautic civil  a  îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, faptă prev. şi ped. de art. 98 rap. la art. 110  din OG nr. 29/1997 privind Codul aerian.

- vătămare  corporală din culpă prev. de art. 184 al. 2, 4 C. pen. cu aplic. art. 33 lit. b C. pen.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor  producerii accidentului.

Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică .

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

*in rem (expr. lat., „cu privire la faptă”) - expresie utilizată pentru a indica împrejurarea că o anumită dispoziţie legală se aplică în considerarea faptei comise, influenţând răspunderea penală a tuturor celor care au participat într-o calitate sau alta la comiterea ei.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close