Antena 3 CNN Actualitate Adda, dorinţă către autorităţi: "Mi-ar plăcea ca aceşti oameni să poată trăi frumos în România, să fie respectaţi şi nu respinşi"

Adda, dorinţă către autorităţi: "Mi-ar plăcea ca aceşti oameni să poată trăi frumos în România, să fie respectaţi şi nu respinşi"

Adda a aflat, după un an şi jumătate de chin în care i s-a pus un diagnostic greșit de intoleranță la histamină, că, de fapt, suferă de Borelioza (boala Lyme) şi Bartonella. Dar în tot acest timp, în căutare de informaţii, artista s-a conectat cu sute de persoane care trăiesc acest coșmar în fiecare zi.

Adda, dorinţă către autorităţi: "Mi-ar plăcea ca aceşti oameni să poată trăi frumos în România, să fie respectaţi şi nu respinşi"
Sursa foto: Facebook Adda
de Claudia Popovici    |    16 Mai 2022   •   21:41

Pentru ca vocea celor care suferă de intoleranța la histamină să fie auzită, Adda a povestit experiența unei prietene, reprezentantă a unei comunități cu peste 700 de persoane care suferă de intoleranță la histamină, în speranța că aceste persoane să poată trăi frumos şi să fie respectate şi în România.

Mai exact, prietena Addei a trimis Ministerului Sănătăţii o sesizare prin care a cerut ca intoleranța la histamină să fie recunoscută și aibă un diagnostic separat de alte boli.

În semn de solidaritate, dar şi ca un apel la conştientizare asupra acestei afecțiuni, Adda a postat într-un Instastory răspunsul primit de la autorități.

"Comisia consideră că deși intoleranța la histamină este un simptom supărător, care poate afecta calitatea vieții, acesta nu reprezintă un diagnostic în sine (…) Cu regret față de suferința dumneavoastră”, se arată în răspunsul primit de prietena artistei.

"Ideea e că ei pot muri oricând dacă cineva de la restaurant le pune sos de roșii în mâncare, așa ca exemplu.Nu se decontează nicio analiză! Nu există niciun magazin care să aibă etichete speciale pentru cei cu HIT (n.r intoleranța la histamină)

Cei cu HIT ori mor de foame, ori mor de la mâncare! Bravo, România! Bravo!”, spune prietena Addei, trăgând astfel un semnal de alarmă asupra pericolului la care se expun sute de oameni zilnic.

"Mi-ar plăcea ca aceşti oameni să poată trăi frumos în România, să fie respectați şi nu respinși"

"Mi-ar plăcea ca într-o Românie ideală aceşti oameni să poată trăi frumos, să fie respectați şi nu respinși. Psihic o asemenea boală este greu de dus. Nu există campanii de informare şi cei aflați în această situaţie sunt în pericol în fiecare zi", a spus Adda, pentru antena3.ro.

Adda, mesaj pentru medicii care i-au pus diagnostic greşit: "Nu voi face scandal din asta. Faptul e consumat. Eu sper doar să nu mai trimită pacienţii pe piste greşite"

"I-am pus numele “Gogutz” la rahatu’ ce e acum in mine. Şi promit să-i dau în cap. Să-l nenorocesc până îi sar fulgii. În timp ce o parte din doctorii “specialişti” ai României vor pune mâna pe carte! Nu voi face scandal din asta. Faptul e consumat.

Eu sper doar să nu mai trimită pacienţii pe piste greşite şi să se trezească la realitate! Poate exemplul meu va ajuta la INFORMARE, PREVENTIE ŞI TRATARE LA TIMP! Pentru că, DA , aceste două “minunații” te pot ucide sau te pot nenorocii pe viaţă!!! Dacă nu sunt depistate la timp. I se poate întâmpla oricui", a mai scris artista.

×
Subiecte în articol: ADDA
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close