Antena 3 CNN Actualitate Alarmă de incendiu la Spitalul Județean din Timișoara. Zeci de pompieri se află la fața locului

Alarmă de incendiu la Spitalul Județean din Timișoara. Zeci de pompieri se află la fața locului

O alarmă de incendiu a fost lansată sâmbătă, la Spitalul Județean din Timișoara. O persoană a sunat la 112 și a anunțat că în interior se simte miros de plastic ars. Zeci de pompieri au ajuns la fața locului și încearcă să afle de unde provine mirosul.

Alarmă de incendiu la Spitalul Județean din Timișoara. Zeci de pompieri se află la fața locului
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    23 Oct 2021   •   11:59

Apelul a fost înregistrat la numărul unic de urgență 112.

Pompierii încearcă să afle dacă este vorba despre o alarmă falsă sau dacă există pericol de incendiu.

Potrivit primelor informații, la fața locului se află 25 de pompieri.

Aceștia fac verificări și până în prezent nu au găsit sursa mirosului de plastic ars.

Pacienții nu au fost evacuați

”Un apel la 112 a anunț că miroase a plastic încins, din fericre colegii de la ISU s-au prezntat foarte rapid, au făcut verifcari detaliate. Le-am cerut celor de la ISU și medicilor să nu lase niciun colțișor neverifcat pentru că luam în serios aceste alarme într-un spital plin la capacitate maxima.  Din fericire până acum nu s-a găsit nicio nergeula și nu e niciun pericol.

S-au verifcat tuburile de CO2 și aparatele și totul funcționează în parametri normali. Exista zvon cum că personalul de pe una din secții ar fi prăjit pâine, colegii mei verifica, colegii de la ISU deja părăsesc incinta spitalului, din fericire a fost o situație care n-a escaladat, senzorii au funcționat iar în urmatatoarele zile vom avea detalii complete privind situația exacta de unde a plecat, daca a plecat de la un prăjitor vom deschide o ancheta și vom lua masuri în cazul celor care și au permis să facă așa ceva.

Am fost informați de la început și am luat legătură cu colegii de la ISU cu firma externalizata, cu colegii de serviciu, cu medicii și verificam acest zvon cum că s-ar fi folosit un prăjitor de pâine. Daca acesta este adevărul, consecințele vor fi drastice.

E vorba de secție de chirurgie plastică și reparatorie a spitalului.

Din fericire nu s-a pus problema de evacuare, de relocare, suntem bucuroși că senzorii au funcționat și toate informațiile nu au impus evacuarea de pacienți” a spus Răul Pătrașcu, manager Spitalul Județean Timișoara, în exclusivitate la Antena 3.

În continuare se fac verificări pentru a identifica cauza declanșării alarmei de incendiu

În urma unui apel la 112, astăzi, la ora 11:18, am fost anunțați de prezența unui miros de plastic ars, fără degajări de fum, la Spitalul Casa Austria, secția de arși, cu declanșarea alarmei de incendiu.

La fața locului s-au deplasat de urgență 28 de pompieri cu 4 autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime, un echipaj SMURD TIP B, o autospeciala de transport personal și victime multiple și un echipaj CBRN. 

În urma recunoașterii efectuată la fața locului, nu se confirmă mirosul. De asemenea,  în urma măsurătorilor efectuate de echipajul CBRN, nu s-au identificat depășiri ale valorilor normale, este comunicatul de la ISU. 

 

×
Subiecte în articol: Spitalul Județean din Timişoara
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close