Antena 3 CNN Actualitate Aşa va fi tot anul? În prima lună din 2012 românii au dat mai mult pentru alimente şi carburanţi

Aşa va fi tot anul? În prima lună din 2012 românii au dat mai mult pentru alimente şi carburanţi

Aşa va fi tot anul? În prima lună din 2012 românii au dat mai mult pentru alimente şi carburanţi
de O.P.    |    01 Feb 2012   •   06:12

Preţurile produselor de consum din România au crescut şi în prima lună a anului. Au dat startul cele de la carburanţi dar creşteri uşoare au fost şi la unele alimente.

Şi cursul euro-leu, le-a dat emoţii românilor. S-a apropiat încă din primele zile de nivelul record de anul trecut.

Prima zi din an a adus şi primele scumpiri la carburanţi. Au început cu 2 bani pe litru şi au ajuns în total la 19 bani pe litru, în cazul benzinei şi la 26 de bani pentru motorină. Toate acestea, numai în primele două săptămâni ale anului.

Şi alimentele ne-au costat ceva mai mult faţă de luna trecută. Deşi ne-am fi aşteptat poate la ieftiniri, dat fiind că de sărbători produsele se scumpesc. Au fost uşoare fluctuaţii la cartofi, dar unele mai mari la varză. Dacă anul trecut un kilogram se vindea şi cu mai puţin de 1 leu 50, în ianuarie a ajuns şi la doi lei, potrivit datelor oficiale.

În prima lună din an, leul a pierdut ceva teren în faţa monedei europene şi chiar a ajuns aproape de nivelul record înregistrat în vara anului trecut. La finalul lunii însă, a coborât spre 4 lei si 33 de bani. Mai exact, cel care şi-a plătit rata de 300 de euro, să spunem, în primele doua săptamani, a plătit cu opt lei mai mult decât cel care a avut scadenţa la finalul lunii.




×
Subiecte în articol: carburanti
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close