Antena 3 CNN Actualitate Asigurarea care te scoate dintr-o situaţie de dezastru | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN

Asigurarea care te scoate dintr-o situaţie de dezastru | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN

De ani întregi, inundaţiile puternice lovesc vestul ţării. Distrug case şi vieţi şi găsesc întotdeauna autorităţi care caută soluţii în ultimul ceas. Luna trecută, un cod roşu de inundaţii a devastat, din nou, Timişul.

Asigurarea care te scoate dintr-o situaţie de dezastru | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto
de Andreea Borboros    |    16 Mar 2023   •   09:12

Sute de gospodării au fost lovite de viituri, iar oamenii s-au trezit peste noapte în mijlocul apelor, căutând adăpost. Cei care au avut grijă să îşi asigure la timp locuinţele împotriva inundaţiilor au ieşit mai repede din impas. Un nou episod al campaniei Antena 3 CNN - Sigur Acasă.

Fiecare alertă de vreme rea e un motiv de îngrijorare în vestul ţării. Bătrânii satelor încă îşi amintesc de inundaţiile istorice din 2005, când râul Timiş s-a revărsat şi s-a oprit după 35 de kilometri, exact în digul râului Bega.

Localităţi întregi au fost distruse atunci. La 17 ani distanţă, Timişul a rămas o zonă cu risc de inundaţii. Luna trecută, zeci de oameni au fost evacuaţi după un cod roşu de inundaţii pentru râul Bega. Adevăratele probleme se văd, însă, abia după ce apele se retrag. Gospodării devastate de forţa viiturilor, imobile în care nu se mai poate locui şi o nevoie urgentă de bani pentru reparaţii.

În caz de inundaţie, alunecări de teren sau cutremur, în Timişoara puţini sunt cei care vor încasa despăgubiri în urma unor astfel de calamităţi, iar asta pentru că doar 40% din timişorenii proprietari de locuinţe au încheiat o poliţă de asigurare obligatorie.

Citeşte şi: Familie despăgubită în timp record după cutremurele din Gorj | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN

În judeţul Timiş, din cele peste 325.000 de locuinţe, aproximativ 31% dintre ele sunt asigurate.

La nivel naţional, la 15 martie, aproximativ două milioane de locuinţe aveau asigurare obligatorie.

Asta înseamnă că proprietarii imobilelor asigurate, care sunt afectate de inundaţii, alunecări de teren sau cutremure, pot primi până la 20.000 de euro pentru reparaţii.

Vezi şi: Cum ne punem la adăpost de dezastre | Sigur Acasă, o campanie Antena 3 CNN

×
Subiecte în articol: Sigur Acasă Antena 3 CNN asigurare PAD
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close