Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile sanitare fac experimente pe elevii din România

Autorităţile sanitare fac experimente pe elevii din România

Autorităţile sanitare fac experimente pe elevii din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Apr 2013   •   23:37

Copiii noştri au ajuns cobai, după ce autorităţile sanitare au decis să facă experimente pe elevii din România.

Ca să nu rămână cu vaccinurile nefolosite şi să poată face noi contracte cu producătorii de medicamente, Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) au schimbat schema de imunizare. Mai exact, au cerut ca elevii să fie vaccinaţi împotriva poliomelitei cu doi ani mai devreme decât spune calendarul oficial.

O chestiune aparent banală, vaccinarea anti-poliomelită e în România o poveste despre haos şi interese ciudate. Un ordin de ministru spune clar că la noi această imunizare se face la nouă ani. Mai nou, în toate şcolile au ajuns informări că vaccinul se va face anul acesta şi elevilor de şapte ani, spre nedumerirea părinţilor.

Până şi perioada de vaccinare s-a schimbat subit.

Multe schimbări, puţine explicaţii, dar diferite la fiecare Direcţie de Sănătate Publică. Spre exemplu, cei de la DSP Călăraşi spun că anul acesta este altă schemă - vaccinurile nu se mai fac la 9 ani, ci la 8 ani. Cei din Ialomiţa au precizat că nu ei decid campaniile şcolare, ci aşa vin de sus.

Reprezentanţii DSP Iaşi susţin că vaccinul urmează să fie scos din schema normală de vaccinare, deoarece expiră în luna septembrie. Totodată, ei se gândesc să organizeze cât mai curând sesiunea de imunizare. Cu alte cuvinte, autorităţile se grăbesc să vaccineze copiii ca să nu expire serul. Ba mai mult, trebuie să facă loc unui nou produs pe piaţă.
 
Specialiştii spun că imunizarea copiilor înainte de termen nu este periculoasă, dar poate da peste cap restul schemei de vaccinare şi de aici pot apărea probleme de imunitate.

Vaccinul este obligatoriu doar pentru persoanele care pleacă în străinătate, în ţări în care poliomielita este endemică.

Din 2002, România a fost declarată ţară fără niciun caz de poliomielită. Programul de vaccinare anti-polio continuă, totuşi, din cauză că în lume, mai sunt cinci ţări, Afganistan, India, Pakistan, Nigeria şi Tadjikistan în care boala nu a dispărut.




×
Subiecte în articol: vaccin vaccinare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close