Antena 3 CNN Actualitate Autorul vandalizării maşinilor de la Parlament a fost reţinut

Autorul vandalizării maşinilor de la Parlament a fost reţinut

Un bărbat de 50 de ani este audiat, marți seara, în Capitală, fiind bănuit că a pulverizat vopsea pe patru mașini la protestul de la Parlament. Ministerul de Interne transmite că au fost identificați peste 160 de protestatari și s-au aplicat 58 de sancțiuni.

Autorul vandalizării maşinilor de la Parlament a fost reţinut
Sursa foto: Hepta| Mediafax_Group-Alexandru_Dobre
de Georgiana Adam    |    21 Dec 2021   •   20:37

UPDATE ora 21:00

Surse Antena 3 spun că bărbatul reținut marți se numește Gheorghe Florin și este controlor vamal, la Direcția Regională Vamală Galați. Avea la el mască de gaze, două cartușe pentru masca de gaze, o stație și chiar și un cuțit. 

Potrivit MAI, patru mașini au fost distruse, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere în acest sens.

Marți seara, la sediul unei secții de poliție din Capitală este audiat un bărbat în vârstă de 50 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere, asupra celor patru autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea.

„Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

Față de bărbat, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv ,,Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.” În paralel, cu privire la evenimentul de astăzi (marți - n.r.), sunt cercetate alte două infracțiuni, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice și violarea sediului profesional”, potrivit MAI.

Până în prezent, din verificările efectuate de oamenii legii, a reieșit că 14 persoane, din cadrul a șase organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, respectiv AUR, „s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”.

De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la protest și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991.

MAI avertizează că identificarea și sancționarea participanților continuă. Menționăm că pentru clarificarea tuturor aspectelor referitoare la evenimentul în cauză, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a dispus Corpului de Control al M.A.I. să efectueze, de urgență, verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acționat, astăzi, în timpul manifestării publice neautorizate, de la Palatul Parlamentului.

Precizăm, totodată, că datele sunt în dinamică, urmând ca la finalizarea tuturor verificărilor, rezultatele finale și măsurile dispuse să fie făcute publice.

Citiţi şi: George Simion, ultimatum pentru guvernanţi: "Vor urma noi acţiuni de protest. Nu acceptăm certificate care să suspende dreptul la muncă" 
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: protest aur parlament George Simion
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close