Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN George Simion, ultimatum pentru guvernanţi: "Vor urma noi acţiuni de protest. Nu acceptăm certificate care să suspende dreptul la muncă"

George Simion, ultimatum pentru guvernanţi: "Vor urma noi acţiuni de protest. Nu acceptăm certificate care să suspende dreptul la muncă"

„Vor urma noi acţiuni de proteste până când Nicolae Ciucă nu ne va spune clar şi limpede că acceptă dezbaterile din comisiile parlamentare şi nu va exista nicio asumare a răspunderii", a spus liderul AUR, George Simion, care a subliniat că îngrădirea dreptului la muncă încalcă un drept din Constituție.

George Simion, ultimatum pentru guvernanţi: "Vor urma noi acţiuni de protest. Nu acceptăm certificate care să suspende dreptul la muncă"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    21 Dec 2021   •   18:50

George Simion a răspuns acuzațiilor aduse de Dan Barna, deputat USR, care a spus că protestatarii au fost mințiți astăzi, iar actele de violență și de provocare au fost mult peste limita de exprimare civică. 

„Domnul Dan Barna? Ei care se tăvăleau pe acolo pe jos prin Parlament, vorbesc despre manifestări politice? Păi noi nu am intrat în Parlament şi nu s-a întâmplat nimic acolo. Unii au forțat uşa, dar răspunderea este individuală şi nu am făcut ca toţi dracii cum fac cei de la USR", a spus liderul AUR, George Simion. 

„A fost o manifestare pașnică pentru cei 15.000 de manifestanți care au venit într-o zi de lucru"

Referitor la protestele de azi, acesta a apreciat că a fost o manifestare pașnică şi cere ca cei care au provocat turbulențe să fie pedepsiți. Mai mult, liderul AUR laudă şi le mulțumește românilor care au ieșit azi în stradă să îşi apere drepturile şi libertățile. Nu a uitat nici de jandarmi pe care i-a felicitat că nu au provocat conflicte, amintind de episodul 10 august.

"A fost o manifestare pașnică pentru cei 15.000 de manifestanți care au venit într-o zi de lucru. Frustrarea este maximă la nivelul societății şi nu cred în acest moment că mai este o altă formațiune politică, care să îi asculte pe români, din păcate.

„Se insistă pentru acest certificat pentru că unii şi alţii trebuie să facă frumos în faţa Bruxelles-ului"

Voința românilor este ca acest certificat să nu fie aplicat. Singurul motiv pentru care se insistă pentru acest certificat este pentru că unii şi alţii trebuie să facă frumos în faţa Bruxelles-ului

Am înțeles că a existat un personaj turbulent care a scris cu spray pe nişte maşini. Să fie pedepsit personajul turbulent. În rest, ceilalți 15.000 de români care au manifestat pentru libertatea lor trebuie apreciați, după cum şi jandarmeria trebuie apreciată că nu a iscat conflicte cum au făcut cei de la #Rezist şi cei de la USR la 10 august", a spus George Simion.

„Vor urma noi acţiuni. Nu acceptăm certificate care să suspende dreptul la muncă"

Zilele următoare şi săptămânile următoare vor urma noi acțiuni de protest până domnul Ciucă ne spune clar şi limpede că acceptă dezbaterile din comisiile parlamentare şi nu va exista nicio asumare a răspunderii. Am purtat în acest sens discuții cu liderii PSD şi PNL astăzi, în Camera Deputaţilor. 

Acest certificat este introdus, dar nu prea este eficient. Noi în Constituție avem specificat dreptul la muncă. Nu acceptăm certificate care să suspende dreptul la muncă, sub nicio formă. În rest, putem discuta, putem vedea cum se face testarea, că de doi ani nu se face testare, de doi ani nu se construiește un spital şi nu avem antivirale în farmacii", a spus George Simion, copreședinte AUR, la News Hour with CNN de la Antena 3. 

Citiţi şi: AUR: "Protestul a fost un succes! 1 - 0 pentru români, certificatul COVID a fost blocat"

Citiţi şi: Top 5 crize care vor lovi crunt România în 2022

×
Subiecte în articol: George Simion protest certificat verde
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close