Antena 3 CNN Actualitate Băsescu "se alătură" campaniei Antenei 3: Le cere românilor să arboreze drapelul "unde se poate"

Băsescu "se alătură" campaniei Antenei 3: Le cere românilor să arboreze drapelul "unde se poate"

Băsescu "se alătură" campaniei Antenei 3: Le cere românilor să arboreze drapelul "unde se poate"
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Noi 2012   •   18:18

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut românilor ca, de 1 Decembrie, să arboreze drapelul în casele lor, într-un discurs ţinut la recepţia oferită la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naţionale a României.

"Înainte de a spune La mulţi ani, aş ruga, dacă se poate, ca de 1 Decembrie fiecare român să-şi pună în curte, în balcon, la fereastră, unde se poate, un tricolor cât de mic", a spus Băsescu la recepţia de la Cotroceni.

În discursul de la Palatul Cotroceni, Băsescu a spus că această sărbătoare găseşte clasa politică divizată de dispute, precizând că românii nu vor accepta să le fie distruse instituţiile de dragul unor interese politice.
   
"Suntem înaintea unei campanii electorale, iar Ziua Naţională ne surprinde dezbinaţi la nivelul clasei politice, dar societatea românească nu trebuie să urmeze rupturile din politică. Naţiunea este una, statul este unul, iar românii nu vor permite să le fie distruse instituţiile naţionale de dragul unei competiţii politice care se încheie oricum săptămâna viitoare. Şi după 9 decembrie, România merge mai departe şi poate 1 decembrie este ziua în care ne putem reaminti cu toţii ceea ce ne uneşte, ceea ce este important şi trebuie să dăinuie", a mai spus Băsescu.

"Societatea românească nu trebuie să urmeze rupturile din viaţa politică", a continuat Băsescu.
  
Preşedintele a mai vorbit, ca în fiecare an, despre întemeietorii naţiunii, despre situaţia prezentă şi despre obiectivele legate de continuarea integrării în UE şi NATO.
   
"Încă de la construirea României Mari, românii au realizat că importanţa construcţiei statului român stă în edificarea instituţiilor puternice şi profesioniste cele care devin pilonii de forţă ai oricărei organizări statale. Tot astfel realizăm şi noi astăzi, în contextul construcţiei europene, necesitatea edificării instituţiilor statului de drept, garanţia democraţiei în România, a orientării strategice a statului român, a integrării noastre depline în NATO şi în Uniunea Europeană", a spus Băsescu.

El s-a referit şi la românii din diaspora şi la militarii din teatrele externe, precizând că gândul său se îndreaptă spre aceştia.


×
Subiecte în articol: campanie Antena 3 1 Decembrie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close