Antena 3 Actualitate Beatrice Rancea a fost suspendată din funcția de director al Operei Naționale Române din Iași

Beatrice Rancea a fost suspendată din funcția de director al Operei Naționale Române din Iași

de Georgiana Adam    |    03 Mar 2021   •   17:10
Beatrice Rancea a fost suspendată din funcția de director al Operei Naționale Române din Iași Hepta

Beatrice Rancea a fost suspendată din funcția de director al Operei Naționale Române din Iași astăzi, 3 martie 2021. Anunţul a fost făcut de Ministerul Culturii.

''Ministerul Culturii a solicitat DIICOT informații legate de situația managerului Operei Române din Iași, doamna Beatrice Rancea, cu privire la măsurile dispuse asupra acesteia, cum ar fi instituirea controlului judiciar, precum și dacă au fost stabilite obligații care împiedică exercitarea funcției de manager.

Această solicitare vine ca urmare a faptului că Opera Națională din Iași se află în subordinea Ministerului Culturii și există un contract de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea.

Având în vedere răspunsul DIICOT primit astăzi, 03.03.2021, conform căruia au fost luate măsuri de control judiciar, inclusiv pentru doamna Beatrice Rancea, aceasta având și obligația de a nu exercita profesia, obligație prevăzută de dispozițiile art. 215 alin 2 lit. e din Codul de Procedură Penală, Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a dispus suspendarea contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea pentru Opera Națională Română din Iași.

În conformitate cu art. 32, alin 4, OUG 189/2008, privind managementul instituțiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare, legea specială în materie, coroborate cu cele ale contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea, contractul se suspendă de drept în cazurile prevăzute de lege sau cu acordul părților, la cererea motivată a părților.

Altfel, contractul de management se suspendă la iniţiativa autorităţii ca urmare a faptului că faţă de manager s-a dispus măsura controlului judiciar ca urmare a faptelor penale anchetate, incompatibile cu exercitarea prezentului contract'', se arată în comunicatul transmis de Ministerul Culturii.

Beatrice Rancea este acuzată de deturnarea fondurilor Operei de la Iași și din București.

Citiţi şi: Beatrice Rancea, şefa Operei Naţionale din Iaşi, a fost escortată de mascaţi în urma percheziţiilor procurorilor DIICOT

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close