Antena 3 CNN Actualitate Buzău. Risc de explozie, după ce un incendiu a izbucnit lângă 1600 de kilograme de azotat de amoniu

Buzău. Risc de explozie, după ce un incendiu a izbucnit lângă 1600 de kilograme de azotat de amoniu

Buzău. Risc de explozie, după ce un incendiu a izbucnit lângă 1600 de kilograme de azotat de amoniu
21 Dec 2008   •   19:00

Incendiu cu risc de explozie, la un depozit de furaje, din judeţul Buzău. Pompierii s-au luptat cu focul şase ore, îngroziţi că flăcările ar putea ajunge la cei 80 de saci, cu azotat de amoniu, pe care proprietarul îi avea depozitaţi, la câţiva metri distanţă. Mai exact, 1.600 de kilograme - echivalentul a 160 de kilograme de dinamită. Dacă focul ajungea la saci, explozia ar fi putut rade de pe faţa pământului tot satul buzoian Lunca. Cu toate acestea, cei care se ocupau de magazii susţineau că nu a fost nicio primejdie.
Trei autospeciale au făcut, timp de şase ore, mai multe curse după apă. A fost chemat în ajutor şi un utilaj care să dezmembreze hala plină cu furaje.
În prezent, poliţia a preluat ancheta. Oamenii legii trebuie să-l găsească pe cel care a dat foc şi să stabilească dacă a fost un gest intenţionat sau dacă, pur şi simplu, omul a aruncat, fără să-şi dea seama, o ţigară aprinsă.
Observator

×
Subiecte în articol: incendiu Buzau pericol de explozie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close