Antena 3 CNN Actualitate Căldura din case ne va îngheţa portofelele. Facturile vor creşte şi cu 40%

Căldura din case ne va îngheţa portofelele. Facturile vor creşte şi cu 40%

Căldura din case ne va îngheţa portofelele. Facturile vor creşte şi cu 40%
Sursa foto: Foto: mexpress.ro
de O.P.    |    14 Feb 2012   •   06:15

Când veniţi de afară, din frigul care nu mai vrea să plece, vă aşteptaţi să găsiţi căldură în casă. Evident, e contra cost. Facturile vor creşte chiar şi cu 38% în unele oraşe ale ţării.

Buzoienii racordaţi la sistemul central de încălzire vor avea de achitat în luna ianuarie cu 15% mai mult faţă de decembrie anul trecut, când căldura pentru o garsonieră a costat în medie 128 de lei. Familiile care locuiesc în apartamente cu 4 camere au plătit aproximativ 330 de lei, iar în Iaşi situaţia este similară. Ploieştenii nu vor simţi creşteri în ianuarie. În următoarele luni, însă, vor trebui să scoată ceva mai mulţi bani din buzunar pentru căldură.

În Craiova locuitorii au plătit în luna decembrie cu 40% mai mult faţă de noiembrie, iar pentru această lună se estimează că facturile nu vor mai creşte. La Drobeta Turnu Severin, însă, este prognozată o creştere a facturilor cu 20%. De teama facturilor foarte mari, unii locatari au ţinut caloriferele mai mult închise în lunile noiembrie şi decembrie.

În Iaşi căldura a fost de două ori mai scumpă în decembrie faţă de luna anterioară, iar în ianuarie facturile vor creşte cu 25%, o majorare similară fiind estimată şi pentru Botoşani.

La TÂRGU-MUREŞ şi MIERCUREA CIUC, facturile la încălzire ar urma să crească cu 8-12%. Creşteri de aproximativ 20 % la căldură, în ianuarie, la Deva şi Braşov. La Cluj şi Timişoara facturile la încălzire cresc cu 15-20 la sută în ianuarie.

În Arad şi Oradea vor fi cele mai mari scumpiri pentru prima lună a anului. 30 respectiv 38%.




×
Subiecte în articol: căldură zapada
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close