Antena 3 CNN Actualitate Ce-și confecționează românii ca să nu se îmbolnăvească de coronavirus

Ce-și confecționează românii ca să nu se îmbolnăvească de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că cererile pentru măști respiratorii sunt în această perioadă de 100 de ori mai mari și prețul este cu de până la 20 de ori mai mare decât de obicei.

Ce-și confecționează românii ca să nu se îmbolnăvească de coronavirus
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Feb 2020   •   23:53

Organizația Mondială de sănătate încearcă să asigure echipamentul și ustensilele necesare, dar stocurile sunt deja diminuate, ceea ce provoacă dificultăți medicilor în tratarea corespunzătoare a pacienților care chiar au nevoie de asistență specializată, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Sfatul specialiștilor este ca oamenii să nu cumpere măști de frica virusului sau a faptului că stocul se va epuiza, deoarece dacă nu ai de fapt nevoie de ele, tot ce faci este să îngreunezi viața medicilor și a persoanelor cu astm sau alergii.

Dacă ți-e frică să nu iei Coronoavirus, încearcă să-ți păstrezi calmul, deoarece e mult mai probabil să răcești acum, la schimbarea de temperaturi dintre anotimpuri, decât să mori de un virus adus din China.

Pe de altă parte, dacă o mască pur și simplu te face să te simți mai bine, atunci îți poți confecționa una din pânză și alte materiale din casă, pe care va trebui totuși să o speli sau să o înlocuiești zilnic.

Ori um, măștile chirurgicale te ajută să oprești răspândirea germenilor tăi către restul lumii, dar au eficacitate redusă când vine vorba să te protejeze de virusurile din afară.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close