Antena 3 Actualitate Ce spune Nicușor Dan despre unirea Basarabiei cu România

Ce spune Nicușor Dan despre unirea Basarabiei cu România

23 Oct 2016   •   18:47
Ce spune Nicușor Dan despre unirea Basarabiei cu România

România are o responsabilitate faţă de românii din Republica Moldova iar USR are chiar "o sensibilitate" faţă de aceştia, a declarat liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, duminică, la finalul întâlnirii cu preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, potrivit Agerpres.

"Avem o sensibilitate pentru românii care trăiesc în Republica Moldova. Considerăm că avem o responsabilitate faţă de ei, însă în momentul de faţă nu există încă o voinţă a majorităţii cetăţenilor din Republica Moldova pentru unire şi cred că România are partea ei de responsabilitate", a spus Nicuşor Dan.

El a adăugat că România ar trebui să fie activă inclusiv în ce înseamnă democratizarea şi buna funcţionare a instituţiilor din Republica Moldova. "România trebuie să constituie un model atât ca societate cât şi ca spaţiu economic pentru Republica Moldova'', a mai spus liderul USR.

La rândul său, George Simion a susţinut că a găsit deschidere în USR pentru proiectul unionist.

"Am găsit deschidere în cadrul USR pentru subiectul românilor din Republica Moldova şi al viitorului nostru comun. Am analizat programul electoral din acest moment al USR la care o să venim cu anumite idei şi propuneri", a spus Simion.

Acesta a precizat că protestul din Piaţa Universităţii a fost suspendat dar că aşteaptă în continuare un răspuns de la PNL, singurul partid cu care unioniştii nu au reuşit să poarte o discuţie în cursul acestei zile.

"În afară de PNL am fost la toate partidele politice. Cu PNL această tăcere este îngrijorătoare. Dacă aceasta este atitudinea lor nu putem decât să rămânem consternaţi, dar credem că vom fi primiţi în zilele următoare de către doamna Alina Gorghiu. Este un semn de respect faţă de românii basarabeni şi faţă de mişcarea unionistă de pe ambele maluri ale Prutului", a conchis Simion.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close