Antena 3 CNN Actualitate Chirurg: De ce a 5-a zi e un moment critic pentru victimele de la Colectiv

Chirurg: De ce a 5-a zi e un moment critic pentru victimele de la Colectiv

Chirurg: De ce a 5-a zi e un moment critic pentru victimele de la Colectiv
05 Noi 2015   •   18:43

Ioan Lascăr, şef chirurgie plastică spitalul Floreasca, a declarat că a cincea zi este una de grea încercare pentru răniţii grav care au fost arşi în incendiul izbucnit vineri seara în Clubul Colectiv, potrivit EVZ.ro.

“E ziua a 5-a, graniţa momentului de apariţie a posibilelor complicaţii septice pulmonare, ţestul distrus începe să fie invadat septic în această perioadă", a spus Ioan Lascăr.

“Pacienţii au arsuri pe suprafeţe diferite. Arsura chimică, automat otrăvurile, au intrat prin căile aeriene, s-au absorbit şi practic au intrat în sânge. Au produs ce au produs şi se simte la nivelul plăgilor. Plăgile au o textură şi o culoare cu totul particulare. Personal, n-am mai văzut niciodată o culoare de plagă de arsură de această nuanţă, adică este ceva între cenuşiu, roşu, negru, de nepovestit. Sângele a ajuns într-o anumită compoziţie şi a produs anumite transformări acolo, ca atare şi excizia noastră va trebui să fie specială, nu obişnuită, adică trebuie să ne adaptăm la acest fel de arsură”, a mai spus Lască referitor la starea răniţilor.

De altfel, mai mulţi medici specialişti au declarat în aceste zile că o arsură de peste 30 la sută pe suprafaţa corporală, combinată cu afectarea căilor aeriene, creşte de 10 ori riscul de deces.



×
Subiecte în articol: Clubul Colectiv
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close