Antena 3 CNN Actualitate "Este o situaţie sfâşietoare". Cine erau românii care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA

"Este o situaţie sfâşietoare". Cine erau românii care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA

Cei patru români, care au murit în timp ce încercau să treacă graniţa din Canada spre SUA, au fost identificaţi.

"Este o situaţie sfâşietoare". Cine erau românii care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    03 Apr 2023   •   10:12

Aceştia erau din Craiova şi locuiau de patru ani în Toronto. Familia de români a încercat să ajungă în Statele Unite ale Americii cu orice preţ. Ea urma să fie deportată exact în ziua în care a vrut să treacă frontiera cu o barcă.

Se pare că românii erau la cea de-a treia încercare de a pătrunde ilegal în SUA. Soţii Iordache locuiau în Toronto de 4 ani, într-o zonă cu mulţi migranţi, numită Scarborough, spre Lacul Ontario. Aici lucrau la o firmă de vopsele. Ei aveau doi copii, născuţi în Canada, un băieţel de un an şi o fetiţă de aproape trei ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şi: Șase oameni au murit la granița dintre SUA și Canada. Printre victime s-ar afla și români

Cu toţii şi-au găsit sfârşitul pe râul Saint Lawrence, în apropiere de Akwesasne, o comunitate aflată la graniţa dintre Quebec, Ontario şi New York. Prietenii craiovenilor spun că erau disperaţi să plece cât mai repede din ţară. Cererea de azil pentru care aplicaseră a fost respinsă şi urma să fie deportaţi.

"A încercat, a plătit avocat ca să-i scoată acea deportare. N-a mai avut timp, pentru că deja deportarea trebuia să fie în 31, când a încercat să treacă în America", a spus un apropiat al familiei. 

În ziua tragediei, românii ar fi plătit 3.000 de dolari unui bărbat din Montreal pentru a-i ajuta să traverseze râul în siguranţă. Din păcate, o furtună puternică ar fi izbit barca în care românii se aflau cu o familie din India, de o bucată de gheaţă sau o stâncă.

Poliţiştii canadieni spun că barca ar fi fost prea mică pentru a transporta în siguranță 8-9 persoane. Proprietarul ambarcațiunii, un localnic în vârstă de 30 de ani, este încă dat dispărut.

"Gândurile noastre se îndreaptă spre familiile celor care şi-au pierdut viaţa. Este o situaţie sfâşietoare, gândindu-ne în special la copilul foarte mic care se afla cu ei. Trebuie să înţelegem ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat şi să facem tot posibilul să prevenim ca asta să se întâmple din nou", a declarat Justin Trudeau, premierul Canadei, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: SUA Canada
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close