Antena 3 CNN Actualitate Codul Muncii este constituţional: Contestaţiile depuse de opoziţie, respinse de CC

Codul Muncii este constituţional: Contestaţiile depuse de opoziţie, respinse de CC

Codul Muncii este constituţional: Contestaţiile depuse de opoziţie, respinse de CC
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Mar 2011   •   13:19
Codul Muncii este constituţional. Curtea Constituţională a respins contestaţiile depuse de opoziţie, prin care 112 parlamentari PNL şi PSD au criticat, în primul rând, procedura de vot. Decizia a fost luată cu majoritatea voturilor judecătorilor.

În sesizarea înaintată CC, parlamentarii care reclamă asumarea Codului Muncii de către Executiv au declarat că "actuala guvernare a uzitat, până la epuizare, de dispoziţiile articolului 114 din Constituţia României, transformând practic procedura angajării răspunderii din excepţie în regulă", informează Mediafax.


Contestatarii au susţinut că unul dintre motivele invocate cu privire la necesitatea modificării şi completării Codului Muncii l-a constituit armonizarea prevederilor Codului muncii cu Directivele Europene.

În plus, parlamentarii opoziţiei au susţinut că, prin exercitarea de către Guvern a unei competenţe, cu nerespectarea cadrului constituţional care o circumstanţiază, s-a încălcat competenţa Parlamentului de unică autoritate legiuitoare. 


×
Subiecte în articol: codul muncii
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close