Antena 3 CNN Actualitate Coloană de mașini la ieșirea din România, în Giurgiu, după ce un TIR s-a defectat

Coloană de mașini la ieșirea din România, în Giurgiu, după ce un TIR s-a defectat

A fost filmată o coloană de mașini care se întinde pe câțiva kilometri la ieșirea din România, după ce un TIR s-a defectat pe DN 6, pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Coloană de mașini la ieșirea din România, în Giurgiu, după ce un TIR s-a defectat
Sursa foto: Forum Thassos Facebook
de Georgiana Adam    |    23 Aug 2023   •   09:18

Update 11:00 Traficul pe Podul Prieteniei a fost reluat, miercuri, pentru autoturisme, pe o singură arteră, după accidentul care a avut loc în timpul nopții.

Cu puțin înainte de ora 10.00, traficul pe Podul Prieteniei din PTF Giurgiu a fost reluat pentru autoturisme, pe o singură arteră, informează Poliția de Frontieră din România. 

Astfel, vehiculele de mici dimensiune vor circula alternativ, din ambele sensuri.

În prezent, traficul se desfășoară în continuare cu greutate, iar polițiștii de frontieră le recomandă persoanelor care intenționează, în perioada imediat următoare, să ajungă în Bulgaria să evite PTF Giurgiu și să tranziteze frontiera prin celelalte puncte de frontieră deschise în regim international cu țara vecină.

Update 10:00 Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin șerbănescu, spune, că circulația pe Podul Prieteniei va fi reluată în scurt timp. El face apel la autoritățile bulgare să reabiliteze partea lor de pod.

„Noi trimis pe Podul Prieteniei utilaje de la CNAIR care au tractat TIR-ul blocat și l-au pus pe linie, astfel încât să fie degajat de partea bulgară și să fie deblocat podul. În scurt timp circulația va fi reluată pe pod și cei care doresc să tranziteze pe sensul de mers România-Bulgaria o vor putea face.

La ora actuală, o mare parte din traficul pe acest sens a fost deviată spre rute alternative, motiv pentru care la trecerea la bacul pe la Zimnicea s-au format cozi de peste 200 de autovehicule. Capacitatea bacului este limitată, motiv pentru care recomandăm celor care se află la Zimnicea să folosească din nou Podul Prieteniei”, a declarat, pentru Mediafax, Alin Șerbănescu.

El face apel la autoritățile bulgare să reabiliteze partea lor de pod. 

„Accidentul s-a produs din cauza faptului că autoritățile bulguare întârzie reabilitarea propriei părți de pod, iar defecțiunile la rosturi pun în pericol circulația, provocând accidente și blocaje. Acesta este motivul pentru care CNAIR insistă permanent pentru întreținerea și înlocuirea elementelor de rost, chiar dacă aceasta presupune lucrări inclusiv în perioada sezonului estival. Preferăm să creem temporar disconfort în trafucul rutier, dar să nu avem accidente majore cauzate de aparate de rost defecte”, adaugă Șerbănescu.

Purtătorul de cuvânt al CNAI precizează că în primă fază vor trece doar autoturismele.

„În primă fază vor trece doar autoturismele, pentru a putea fluidiza cât mai eficient circulația. Camioanele sunt trase pe dreapta, iar după ce fluxul de circulație revine la normal, se reia și circulația autovehiculelor grele”, încheie Alin Șerbănescu.

Știrea inițială: Potrivit ​Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, circulația rutieră este blocată pe DN 5, localitatea Giurgiu, județul Giurgiu, pe Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse, din cauza unor defecțiuni tehnice produse asupra unui autotren care circula pe sensul de ieșire din țară.

Sunt înregistrate valori ridicate de trafic.

Potrivit ISU Giurgiu, sunt scurgeri de carburant de la un autotren defectat. Acesta a avut o explozie la o anvelopă și astfel a blocat ambele sensuri de mers pe Podul Prieteniei.

În urma evenimentului, autotrenul a lovit parapetul și gardul de pe marginea drumului.

"Rezervorul autotrenului s-a spart. Din fericire, conducătorul autotrenului nu a fost rănit", spun pompierii din Giurgiu.

×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close