Antena 3 CNN Actualitate Compania din România care oferă asigurare de sănătate tuturor angajaţilor săi

Compania din România care oferă asigurare de sănătate tuturor angajaţilor săi

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică a încheiat la finele lunii septembrie, un contract de asigurare voluntară de sănătate pentru toți angajații săi.

Compania din România care oferă asigurare de sănătate tuturor angajaţilor săi
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    11 Oct 2022   •   18:00

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România oferă asigurare de sănătate  celor peste 3.400 de angajați ai săi.

Contractul de asigurare de sănătate a fost încheiat prin licitație la sfârșitul lunii septembrie pe o perioadă de 1 an.

Valoarea estimată inițial a contractului a fost de 968.750 de euro, potrivit unui anunț publicat duminică 9 octombrie în SEAP.

Valoarea maximă disponibilă pentru prima de asigurare de sănătate este de 250 euro/asigurat/an, se mai arată în documentul licitației.

Potrivit caietului de sarcini, contractul de asigurare de sănătate conține mai multe pachete de servicii medicale în spitale private și de stat, servicii medicale în Ambulatoriu sau cu spitalizare de zi (inclusiv proceduri chirurgicale) etc.

Plățile vor fi efectuate de asigurător direct către furnizorii medicali respectivi, fără implicarea asiguratului în procesul de plată.

Cum poți să îți faci asigurare de sănătate la stat dacă nu ai venituri. Va fi valabilă 12 luni

Persoanele neangajate sau fără venituri pot deveni asigurate dacă depun la Agenția Națională de Administrație Fiscală, formularul D212 – Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Baza de calcul a plății contribuției de asigurări sociale de sănătate este egală cu 6 salarii minime brute pe țară în vigoare la data depunerii declarației. Astfel, dacă D212 se depune în luna martie 2021: baza de calcul = 6 X 2.300 lei (valoarea salariului minim brut pe țară) = 13.800 lei x 10% (cota de contribuție) = 1.380 lei), potrivit exemplului dat pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. 

Declarația la ANAF se poate depune atât la sediul de care aparține persoana care vrea să se asigure, prin poștă sau prin intermediul serviciului „Spațiul privat virtual”, disponibil pe site-ul ANAF, potrivit Adevarul.ro.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close