Antena 3 CNN Actualitate Vești bune pentru călătorii români! O companie aeriană lansează zboruri pe două noi rute din România

Vești bune pentru călătorii români! O companie aeriană lansează zboruri pe două noi rute din România

Călătorii români au parte de vești bune! O companie aeriană lansează zboruri speciale pe două noi rute din țara noastră.

Vești bune pentru călătorii români! O companie aeriană lansează zboruri pe două noi rute din România
Sursa foto: Getty Images I william87
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   20:15

City managerul Municipiului Oradea, Mihai Jurca, a semnat joi, 11 aprilie, la Chişinău, contractul de asociere în participaţie între Societatea Air Oradea şi operatorul de transport aerian HiSky Europe SRL, a informat, într-un comunicat, Consiliul Judeţean (CJ) Bihor.

Conform contractului, încheiat pe o perioadă de 5 ani, HiSky va opera 5 zboruri pe săptămână, pe ruta Oradea - Bucureşti şi retur, respectiv 3 zboruri pe săptămână pe ruta Oradea - Londra şi retur.

Din Oradea vor fi operate, de asemenea, curse charter către 3 destinaţii care vor fi anunţate public în următoarea perioadă.

"Investiţia noastră de 750.000 de euro pentru un business plan de 5 ani a fost gândită pentru a dezvolta zboruri stabile şi pentru a susţine eforturile deschiderii unei baze operaţionale de pe Oradea, care ne va permite pe viitor să gândim şi alte direcţii de dezvoltare.

Raportat la cifra de afaceri a business plan-ului, investiţia publică este de 2%, riscul operării fiind asumat de compania HiSky.

Doresc să mulţumesc conducerii companiei, domnului Iulian Scorpan, şi echipei sale pentru încrederea pe care ne-o oferă prin deschiderea de noi zboruri de pe Aeroportul Oradea", a precizat Mihai Jurca, city managerul Municipiului Oradea.

La rândul său, Iulian Scorpan a declarat că "Bihorul este unul dintre judeţele cu potenţial, care a fost, până acum, slab deservit de transportul aerian".

"De aceea, am ales să stabilim aici cea de-a patra bază operaţională a companiei, după Bucureşti, Cluj şi Chişinău. Pentru început, vom opera zboruri către două destinaţii. Prin ruta către Bucureşti vom oferi, însă, orădenilor acces la întreaga noastră reţea de destinaţii.

Avem un sistem de legături extrem de bine pus la punct, ceea ce înseamnă că din Oradea, cu doar o scurtă oprire în capitală, pasagerii vor putea ajunge în alte zece oraşe din Europa şi din Statele Unite. Practic, zborul de la Oradea la New York va avea o durată de numai 12 ore", a declarat Iulian Scorpan, CEO HiSky, potrivit Ziare.com

Compania HiSky va face demersurile pentru rezervarea sloturilor de zbor, astfel încât cel târziu în luna octombrie 2024 să înceapă operarea curselor.

HiSky deţine o flotă de 8 aeronave de tip JET, cu configuraţii variate: 4 aeronave cu 180 de locuri, 1 aeronavă cu 144 de locuri, 2 aeronave cu 220 de locuri şi 1 aeronavă cu 275 de locuri (aeronava cu care operează zboruri către SUA).

×
Subiecte în articol: HiSky zboruri aeriene România
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close