Antena 3 Actualitate Consiliul Concurenţei a amendat cinci firme cu 3 milioane lei, pentru trucarea unei licitaţii CNADNR

Consiliul Concurenţei a amendat cinci firme cu 3 milioane lei, pentru trucarea unei licitaţii CNADNR

de S.T.    |    27 Noi 2012   •   15:21
Consiliul Concurenţei a amendat cinci firme cu 3 milioane lei, pentru trucarea unei licitaţii CNADNR
Sursa foto: Foto: Mediafax

Cinci companii au fost amendate de Consiliul Concurenţei după ce au trucat o licitaţie organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) privind un contract de lucrări de marcaje rutiere.

Amenda dată de Consiliul Concurenţei depăşeşte 3 milioane de ei.

Firma Plastidrum SRL a fost amendată cu 1,56 milioane lei, Swarco Heoscont Strassenmarkierung din Austria cu 1,19 milioane lei, Eleftherios Kokkinakis din Grecia cu 209.333 lei, Swarco România SRL cu 33.012 lei şi Signature Semnalizare SRL cu 11.573 lei.


Cele cinci firme au participat la licitaţie în cadrul unor asocieri, respectiv asocierea Plastidrum (formată din firmele Plastidrum şi Signature Semnalizare) şi asocierea Swarco (compusă din Swarco România şi Swarco Heoscont Strassenmarkierung - Austria, Eleftherios Kokkinakis - Grecia).

Înţelegerea anticoncurenţială dintre cele două asocieri a constat în coordonarea modului de acţiune la procedura de achiziţie publică, astfel încât asocierea Plastridrum să câştige licitaţiile, iar Swarco să asigure numărul minim, de doi participanţi, necesar în cazul procedurii de licitaţie deschisă.

"Cele două asocieri s-au înţeles asupra ofertelor pentru lotul 2 - Craiova şi lotul 6 - Iaşi: Asocierea Plastidrum şi-a adjudecat contractele, iar apoi le-a cesionat către Asocierea Swarco. Înţelegerile de acest tip denaturează concurenţa în cadrul procedurii de achiziţie publică şi conduc la o creştere a preţurilor în detrimentul autorităţii contractante", a declarat, într-un comunicat al Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri exprese sau tacite între agenţii economici ori asociaţiile de agenţi economici, care au ca obiect sau efect denaturarea concurenţei, în special cele care urmăresc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

×
Subiecte în articol: CNADNR amenda firma

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close