Antena 3 Actualitate Copil plimbat 6 zile prin spitale din cauză că nu sunt paturi ATI

Copil plimbat 6 zile prin spitale din cauză că nu sunt paturi ATI

de Claudia Popovici    |    25 Oct 2020   •   09:00
Copil plimbat 6 zile prin spitale din cauză că nu sunt paturi ATI

O fetiţă de 10 ani infectată cu noul coronavirus care suferă şi de o boală genetică, a fost plimbată timp de 6 zile prin spitale. Starea ei s-a agravat rapid.

Ajunsă la spitalul din Arad familia fetiţei avea să treacă printr-o altă criză pentru că unitatea spitalicească nu este echipată cu staţie de terapie intensivă pentru copii.

Fetiţa confirmată pozitiv cu COVID-19 a ajuns la spitalul "Victor Babeş” din Timişoara unde i-a fost refuzat transferul la ATI din lipsa de paturi.

 "Din nefericire, noi nu am avut niciun loc liber şi cred că pănă la urmă a fost redirecţionat spre Oradea”, a precizat Cristi Oancea director Spital Boli Infecţioase Timişoara.

Timp de şase zile copilul a fost plimbat prin spitale, ca să ajungă să fie internat la Oradea.

"Copilul a venit cu o boală genetică, a cărei gravitate este dată de faptul că o serie de organe sunt afectate. Copilul este bine, respiră normal şi situaţia este sub control”, au precizat reprezentanţii de la unitatea spitalicească din Oradea.

Din ce în ce mai multe spitale din ţară rămân fără paturi pentru bolnavi, iar acest lucru poate conduce la adevărate drame.

La Mediaş, un bărbat în vârstă de 65 de ani infectat cu COVID-19 a decedat în timp ce aştepta eliberarea unui pat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close