Antena 3 CNN Actualitate Crimă oribilă la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț! Directoarea de îngrijiri, ucisă de soțul de care urma să divorțeze

Crimă oribilă la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț! Directoarea de îngrijiri, ucisă de soțul de care urma să divorțeze

Directoarea de îngrijiri de la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, Anca Daniela Patriche, a fost ucisă de soțul său, cu care era în plin proces de divorț. Femeia omorătă de soț avea 49 de ani. 

Crimă oribilă la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț! Directoarea de îngrijiri, ucisă de soțul de care urma să divorțeze
Sursa foto: foto- știrineamt.ro
10 Ian 2020   •   17:43

O femeie de 49 de ani în Piatra Neamț a fost omorâtă de soțul ei chiar în cabinetul în care lucra. Anca Daniela Patriche era în divorț de bărbat și fusese promovată în urmă cu doar două zile. 

Bărbatul de 50 de ani a venit în vizită la spital și, după o serie de discuții în contradictoriu, și-a înjunghiat soția. A venit cu cuțitul de acasă și a înjunghiat-o de nenumărate ori, una dintre lovituri fiind în gât. Acesta a fost văzut ieșind cu cuțitul în mână din cabinet. 

Colegii au încercat să-i acorde primul ajutor, dar nu a mai putut fi salvată și doar au constatat decesul, potrivit știrineamț.ro

Victima era asistent-șef al Secției de Chirurgie și promovase examenul pentru funcția de director de îngrijiri în urmă cu câteva zile.

„Din verificările preliminare efectuate, a reieșit că un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Piatra-Neamț, și-ar fi înjunghiat soția în vârstă de 49 de ani.Persoana bănuită de comiterea faptelor se află în custodia polițiștilor. Cercetarea la fața locului este în desfășurare și se realizează sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Statisticile care îngrozesc România: 12.000 de acte de violență în doar șase luni în 2019

Statisticile referitoare la cazurile de violență domestică și sexuală în România sunt îngrijorătoare: 1 din 4 femei din România a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său cel puțin o dată în viață (Studiul FRA, 2014); din 38.445 de fapte de violență în familie sesizate la poliție în 2018, au ajuns în instanță doar 3,5% adică 1.360 inculpați, în scădere față de anul 2017; 3.616 ordine de protecție provizorii au fost emise de polițiști în primele șase luni ale anului 2019; 3.520 ordine de protecție emise de instanțele de judecată în primele șase luni ale anului 2019; 11.896 de infracțiuni din sfera violenței domestice au avut loc în primele 6 luni ale anului 2019, din care 8.396 de infracțiuni comise de soți și 3.500 comise de concubini; 28% din ordinele de protecție emise în 2018 au fost încălcate; 90% dintre victimele care cer ordin de protecție sunt femei, notează Centrul FIlia

Ce puteți face dacă sunteți una dintre victimele violenței domestice. Număr gratuit

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a pus la dispoziția victimelor violenței domestice o linie telefonică gratuită, cu un număr unic de contact, 0800.500.333,  pentru a semnala situații de violență domestică, trafic de persoane, discriminare de gen sau dicriminare multiplă, reglementat de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. Acest serviciu este asigurat 24/24 ore, 7/7 zile. Numărul este apelabil gratuit din orice rețea cu acoperire națională.

Apelul la linia telefonică pentru ajutor specializat (helpline) poate fi făcut de către potențiala victimă/victimă a violentei domestice, a traficului de persoane, a discriminării de gen sau a discriminării multiple, un părinte sau un alt membru al familiei, o persoană din cadrul rudelor/ afinilor, un vecin sau un cunoscut al familiei, fie de un martor  sau de o altă persoană care știe de existența unui caz din această categorie.

În cadrul liniei telefonice gratuite pentru ajutor specializat (helpline) destinată victimelor violenței domestice, experții asigură asistență și consiliere pentru depășirea tuturor situațiilor de urgență din domeniu. Aceștia identifică soluții adecvate cazurilor expuse sau semnalate, oferind informații cu privire la demersurile pe care le poate iniția victima pentru a ieși din situația de criză, în funcţie de tipologia faptelor de violență domestică semnalate, precum și servicii adecvate nevoilor lor.

 

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close