Antena 3 CNN Actualitate Cultură Mircea Albulescu și dramele vieții sale. Ce spunea maestrul în urmă cu doar câteva luni: Aștept moartea și este grea

Mircea Albulescu și dramele vieții sale. Ce spunea maestrul în urmă cu doar câteva luni: Aștept moartea și este grea

Mircea Albulescu și dramele vieții sale. Ce spunea maestrul în urmă cu doar câteva luni: Aștept moartea și este grea
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Apr 2016   •   10:24
Actorul Mircea Albulescu a murit la vârsta de 81 de ani, potrivit mariustuca.ro. Actorul era internat de câteva zile la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Artistul se confrunta cu grave probleme cardiace. În anul 2014, Mircea Albulescu a fost operat pe cord.
 
Maestrul Mircea Albulescu a avut o viaţă plină de evenimente şi a povestit o parte dintre ele într-un interviu pentru Antena Stars, în anul 2015. Iată o parte din interviul cu Mircea Albulescu:

 
Maestrul a explicat, într-o intervenţie telefonică în Ediţia Specială, realizată de Maria Coman, sâmbătă, la Antena 3, că bătrâneţea este grea şi gravă "doar dacă ai îmbătrânit degeaba".
 
Urmăriţi intervenţia maestrului mai jos:

S-a născut la București, pe 4 octombrie 1934 și a fost singurul copil al părinților săi. În cartea de identitate este Iorgu Albulescu - numele ales de tatăl său, Vasile Albulescu. În certificatul de naștere este Constantin Albulescu - numele nașului, iar în viața de zi cu zi este Mircea Albulescu - numele ales de mama sa.

Tatăl său, Vasile, era român din Vlașca, a studiat la Conservator și era dirijor de fanfară militară, iar mama sa era o poloneză frumoasă, pe nume Olga Tempinski. Aceasta a fost catolică, iar în toată copilăria sa l-a dus, duminică de duminică, la biserica Bărăția, unde a început să dorească să devină ministrant, adică unul dintre băieții care participau la slujbă și ajutau preoții. Acest lucru nu era posibil, el fiind ortodox, asemeni tatălui.
 
S-a căsătorit la vârsta de 22 ani și în urma căsniciei de peste 50 ani, a rezultat un fiu, Matei. Soția sa a decedat în anul 2007. Actorul are și un nepot, Vladimir. La 75 de ani, de dragul nepotului său a învățat engleză și să lucreze pe calculator, având propria pagină de web. Actorul a făcut școala primară la Liceul „Sfântul Andrei", unde la acea vreme predau călugări din Germania și se învăța intens limba germană. Această educație l-a ajutat să aibă înclinație către ordine și disciplină.
 
A lucrat ca artist-amator la Ateneul Popular, a fost figurant în Corpul de ansamblu al câtorva teatre din București, iar după 1950 a fost angajat la Teatrul Național București.
 
A absolvit Școala Medie de Arhitectură în anul 1952, cu diplomă de Conductor Arhitect, iar apoi și Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1956, la clasa profesoarei Aura Buzescu, unde a fost coleg și bun prieten cu actorul Amza Pellea.
 
A jucat în sute de piese pe scenele Teatrului Municipal din București, Teatrului de Comedie și Teatrului Național din București și a avut peste 70 de roluri în film. A interpretat roluri memorabile în teatrul radiofonic, pe care-l considera cea mai prodigioasă dintre activitățile sale artistice și care a constituit subiectul tezei sale de doctorat. Despre Teatrul Național Radiofonic, în care a întruchipat peste 300 de personaje, spune : “ Dacă 1000 de oameni ascultă...fiecare „vede ” altă piesă. Este receptorul cel mai creator.” 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close