Antena 3 Actualitate Cultură Un artist italian a creat o sculptură invizibilă, și a vândut-o pentru 15.000 de euro

Un artist italian a creat o sculptură invizibilă, și a vândut-o pentru 15.000 de euro

de Alexandra Ionescu    |    30 Mai 2021   •   12:20
Un artist italian a creat o sculptură invizibilă, și a vândut-o pentru 15.000 de euro
Sursa foto: Facebook/Salvatore Garau

Un artist italian a reușit să vândă una dintre cele mai recente creaţii ale sale: o sculptură invizibilă, iar pentru ea a primit 15.000 de euro.

Salvatore Garau este cunoscut pentru lucrările sale ciudat. Artistul italian i-a recomandat cumpărătorului să se asigure că statuia invizibilă are suficient spaţiu.

Astfel, într-o casă privată, trebuie să fie plasată într-o cameră specială fără obstacole şi cu dimensiuni de aproximativ 150×150 de metri.

Totuși, sisteme de iluminat sau de climatizare nu sunt absolut necesare, oricum se poate vedea nimic.

Lucrările terminate apar în catalogul de pe site-ul Art rite, dar, din moment ce este o lucrare invizibilă, nu există nicio fotografie. De fapt, singurul element tangibil şi vizibil al sculpturii invizibile este certificatul de garanţie emis de cumpărător.

Deşi a fost criticat pentru vânzările sale de milioane de dolari, ceea ce induce ideea că arta modernă este exagerată, artistul însuşi spune: „Rezultatul licitaţiei mărturiseşte un fapt irefutabil. Golul nu este altceva decât un spaţiu plin de energie şi, chiar dacă îl golim şi nu mai rămâne nimic, nimic nu are vreo greutate conform principiului incertitudinii lui Heisenberg.

Deci are energie care se condensează şi se transformă în particule, ei bine, în noi.

Dacă decid să expun o sculptură imaterială într-o anumită cameră, acea cameră va concentra o anumită cantitate şi densitate de gânduri şi va crea o sculptură care va lua diferite forme chiar din titlul meu”, a spus el.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close