Antena 3 Actualitate Cultură Deputaţii au respins proiectul de lege care prevedea înfiinţarea Muzeului Brâncuşi

Deputaţii au respins proiectul de lege care prevedea înfiinţarea Muzeului Brâncuşi

de M.T.    |    12 Iun 2013   •   09:37

Deputaţii au refuzat să înfiinţeze un muzeu care să-i fie dedicat lui Constantin Brâncuşi.

Proiectul de lege prevedea reabilitatea casei memoriale a artisului, de la Hobiţa, satul natal al marelui sculptor. Un proiect neînsemnat, au considerat deputaţii, care spun că aşteaptă crearea unui muzeu naţional care să aducă milioane de turişti.

Deputaţii nu au acceptat să dea bani pentru transformarea casei memoriale de la Hobiţa într-un muzeul dedicat lui Brâncuşi.

Satul natal al marelui artist este la 20 de kilometri de Târgu-Jiu, oraşul care deţine o parte semnificativă din opera sculptorului: Ansamblului Monumental "Calea Eroilor", compus din Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Coloana fără Sfârşit.

Toate au fost incluse din 2007 în lista Patrimoniului Cultural European. Chiar şi aşa, proiectul de la Hobiţa e prea mic pentru unul dintre cei mai mari artişti ai României, au considerat deputaţii.

Operele lui Brâncuşi care au mai rămas în România sunt expuse în prezent la Muzeul Naţional de Artă şi Muzeul de Artă din Craiova. Din cauza împărţirii între cele două muzee şi a lipsei de mediatizare, puţini sunt turiştii care le vizitează.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close