Antena 3 CNN Actualitate Cultură Eveniment unic în istoria picturii. Un tablou necunoscut al lui Van Gogh, prezentat în Amsterdam

Eveniment unic în istoria picturii. Un tablou necunoscut al lui Van Gogh, prezentat în Amsterdam

Eveniment unic în istoria picturii. Un tablou necunoscut al lui Van Gogh, prezentat în Amsterdam
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Sep 2013   •   17:06

Muzeul Van Gogh din Amsterdam a prezentat, luni, un tablou necunoscut al pictorului flamand. Se pare că opera a fost realizată în perioada de vârf a artei sale, fiind uitat mulţi ani în podul unui colecţionar privat, care era convins că era vorba de un fals, relatează AFP.

Tabloul, realizat în ulei, în 1888, este intitulat "Apus de soare la Montmajour". Pictura a fost prezentată în premieră în aplauzele publicului, de directorul Muzeului Van Gogh, Axel Rueger.

Pictura reprezintă un peisaj cu stejari din împrejurimile oraşului Arles din sudul Franţei. Descoperirea sa este "un eveniment unic în istoria Muzeului Van Gogh", a declarat directorul instituţiei.

Oamenii de ştiinţă şi experţii în opera maestrului flamand (1853 - 1890) au autentificat pânza comparând-o cu tehnicile obişnuite folosite de pictor şi cu ajutorul unei scrisori din 4 iulie 1888, în care Vincent Van Gogh îşi descria tabloul.

"Totul indică faptul că acest tablou a fost într-adevăr pictat de Van Gogh", în perioada de vârf a artei sale, când pictorul tocmai terminase "Camera din Arles" şi picturile din seria "Floarea soarelui", devenite celebre în zilele noastre, a adăugat Axel Rueger.

Muzeul olandez a refuzat să dezvăluie identitatea proprietarului capodoperei.

Tabloul "Apus de soare la Montmajour" va fi expus pentru public începând din 24 septembrie, în Muzeul Van Gogh, pentru un an.

Muzeul olandez, unul dintre cele mai renumite din lume, speră să atragă 1,2 milioane de vizitatori anul viitor.

 
 

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close