Antena 3 CNN Actualitate Cultură Festivalul George Enescu, sub semnul pandemiei

Festivalul George Enescu, sub semnul pandemiei

Soarta Festivalului George Enescu rămâne sub semnul întrebarii. În luna mai vom afla care sunt condiţiile de intrare la eveniment sau dacă se va desfaşura totul online. În cel mai optimist scenariu, festivalul se va desfăşura în condiţii similare cu celelalte ediţii de până acum, iar primele bilete vor fi scose la vânzare în luna iunie. Anul acesta, Ministerul Culturii alocă aproape 6% din bugetul său pentru organizarea acestui eveniment cultural internaţional de anvergură.

Festivalul George Enescu, sub semnul pandemiei
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2021   •   10:13

Festivalul George Enescu 2021, ediţia a 25-a, ar putea aduna la Bucureşti în jur de 3.700 de artişti. Asta dacă lucrurile merg ca pe roate aşa cum şi-ar dori organizatorii.

Deocamdată programul acestei ediţii este considerat unul special din cauza pandemiei, iar asta pentru că pot interveni modificări în orice moment.

''În acest moment noi lucrăm acum cu mai multe secenarii. Scenariul cel mai optimist este ca în iunie să începem procesul de vânzare al abanomentelor şi biletelor'', a spus Oana Marinescu, director de comunicare Festivalul Internaţional George Enescu.

Ministerul Culturii sprijină anul acesta organizarea festivalului cu un buget consistent.

Autorităţile speră că prin ajutorul vaccinului şi în consecinţă prin scăderea cazurilor de infectări populaţia să aibă cât de curând acces nestigherit la evenimentele culturale.

Din nefericire, aceasta pandemie a limitat foarte multe activităţi culturale la care obişnuiam să participăă, iată că avem o soluţie medicală corectă eficientă sigură pentru a reveni la normalitate şi asta e vaccinarea'', a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti COVID-19.

Anul acesta Festivalul George Enescu este programat să aibă loc în intervalul 28 august - 26 septembrie.

Programul prevăzut pentru Ediţia Aniversară nu este însă unul final.

×
Subiecte în articol: festival George Enescu pandemie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close